Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την Περιφερεια Κρητης για την 2η Φάση του Σχεδιασμού του Χωροταξικού της Κρήτης, με εισηγητές τους μελετητές που εχουν αναλάβει το έργο.
Όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ.Νίκος Καλογερής, πρόκειται για \”προτάσεις-σκέψεις\” της μελετητικής ομάδας, οι οποίες και θα υποβληθούν στο Υπ.Περιβάλλοντος.

Απο την πλευρά της η συντονίστρια της μελετητικής ομάδας κα Κλουνιτσιώτη, επεσήμανε πως το Χωροταξικό είναι σε κρίσιμη καμπή και επιβάλλεται να μπεί μια τάξη. Όπως δήλωσε αυτή την φορά σκοπός της μελέτης είναι να υπάρχουν απολύτως συγκεκριμένες χωροθετήσεις για όλους τους τομείς.

Στην διάρκεια της ημερίδας, έγιναν προτάσεις για όλους τους τομείς που αφορούν στο γενικό σχέδιο για την Κρητη και ενδεικτικά αναφέρθηκαν προτάσεις για τα την μεταφορά των ενεργειακών κέντρων του νησιού, αλλα και για την χωροθέτηση των ΑΠΕ.
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ν. Καλογερη
Δείτε τις δηλώσεις της κας Κλουνιτσιώτη

Σοβαρές επισημάνσεις για την χωροθέτηση ενεργειακής περιοχής στο Μαραθι στα Χανιά

Ενα σημαντικό σημείο των προτάσεων αφορά στην μεταφορά ενεργειακών μονάδων του νησιού, όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ της Ξυλοκαμαρας, σε νέες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε η πρόταση για χωροθέτηση μιας τέτοιας περιοχής στο Ακρωτηρι, στην περιοχή του Μαραθιού.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νίκος Ξυνιδης σημείωσε ότι το θέμα αποτελεί πρόταση, η οποία σαφώς θα τεθεί ως θέμα συζήτησης για την Δημοτική Αρχή, καθότι το Ακρωτηρι είναι γεγονός ότι αποτελεί μια βεβαρημένη περιοχή.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ξυνίδη

Για το θέμα αυτο η αντίδραση ήρθε απο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος στην τοποθέτηση του τόνισε ότι δεν πρέπει να ενταχθεί το Ακρωτηρι σε αυτόν τον σχεδιασμό, καθότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη, ενώ αντίθετα προσφέρεται για άλλες μορφές σημαντικής ανάπτυξης, όπως ο Τουρισμός.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Άρης Παπαδογιαννης

Έντονοι προβληματισμοί απο το Δήμαρχο Σητειας – \”Θα μας βρείτε απέναντι\”

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης  έθεσε το θέμα της ανατολικής Κρήτης και ειδικά της Σητειας.

Αναφέρθηκε στο θέμα της πρότασης για δημιουργία βιομηχανικής περιοχής στον Αθερινολακο,επισημαίνοντας πως είναι μεν σωστό, αλλά αναρωτήθηκε για τον βαθμό της συγκεκριμένης υποδομής, βάζοντας το ερώτημα για παράδειγμα ότι μέχρι τωρα εχουν δοθεί δυο άδειες για ήλιοθερμικα πάρκα, αλλά θα δοθούν και άλλες;

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό ότι η Σητεια είναι ζημιωμένη απο τις προτάσεις αυτές αναφέροντας και παλι το ερώτημα γιατι δεν είναι το λιμάνι της Σητειας μεσα στο σχεδιασμό για τα λιμάνια κρουαζιέρας.

Τελειώνοντας σημείωσε ότι η προσέγγιση του σχεδιασμού είναι αρνητική για την περιοχή της Σητειας σε όλα τα επίπεδα, δεν ικανοποιούν οι σκέψεις και οι προτάσεις την περιοχή και δεν θα ικανοποιήσει και το περιφερειακό συμβούλιο εφόσον επιθυμεί την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Κρήτης.

Χαρακτηριστα είπε: \”Αν δεν αλλάξει η λογική αυτη θα μας βρείτε αντιμέτωπους στο Δήμο Σητειας\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook