Απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία,  που τελικά είχαν ως αντίτιμο τη ζωή του, επέδειξε ο οκτάχρονος Tyler Doohan από τις ΗΠΑ, που κατάφερε να σώσει έξι συγγενείς του από ένα τροχόσπιτο όπου ζούσαν στη Νέα Υόρκη. Δεν πρόλαβε ωστόσο να σώσει τον θείο του, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά ούτε και τον εαυτό του.

Η σορός του Tyler βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο του τροχόσπιτου στο Penfield, προάστιο του Rochester. Στο τροχόσπιτο βρίσκονταν εννέα άνθρωποι όταν αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως γράφει το Skynews, ο Τyler κατάφερε να ξυπνήσει έξι από αυτούς, ανάμεσά τους τη γιαγιά του, τη θεία του και δύο παιδιά, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών.

Αφού βγήκαν έξω ο 8χρονος επέστρεψε για να βοηθήσει τους υπόλοιπους.

Έτσι, οι πυροσβέστες τον βρήκαν κοντά στο κρεβάτι του θείου του Steve Smith, που κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο, και πιστεύουν πως το άτυχο αγόρι προσπαθούσε να τον ξυπνήσει.

Ο Smith και ο παππούς του Tyler έχασαν τη ζωή τους, όπως και τα κατοικίδια της οικογένειας.

Ο Tyler βρισκόταν στο τροχόσπιτο του παππού του τη Δευτέρα επειδή ήταν η ημέρα του Martin Luther King και δεν είχε σχολείο.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής εξήγησε πως ο απολογισμός των απωλειών θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχε δράσει το γενναίο αγόρι. «Έσωσε έξι ανθρώπους», τόνισε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook