Την απολαυστική κωμωδία “ Η Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό – Un cuento chino” παρουσιάζει την Πέμπτη στις 21:30, στο Κινηματοθέατρο REX, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου. Η ταινία είναι παραγωγής Αργεντινής 2011,σε σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν με τους: Ρικάρντο Ντάριν, Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ, Μούριελ Σάντα Άνα.
Υπόθεση: Ο Ρομπέρτο είναι ένας μεσήλικας εργένης, που ζει απομονωμένος και πικραμένος, έχοντας ως μοναδικό του σύνδεσμο με τον έξω κόσμο, το μαγαζί του με σιδερικά. Μιλά με ελάχιστους ανθρώπους και λειτουργεί στην επιχείρησή του αλλά και στη ζωή του με ακρίβεια και αυστηρούς κανόνες. Είναι μανιακός συλλέκτης άρθρων που περιγράφουν ασυνήθιστες αληθινές ιστορίες με τραγική κατάληξη. Μια μέρα θα βρει στο δρόμο του τον Τζουν, έναν ευγενικό Κινέζο που ψάχνει να βρει τον θείο του στην Αργεντινή, χωρίς να ξέρει λέξη στα ισπανικά. Αποφασίζει να τον βοηθήσει και έτσι ξεκινά μια παράξενη συμβίωση…
Η ταινία (βασίζεται σε μια απίστευτη πραγματική ιστορία), απέσπασε πληθώρα βραβείων στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου. Μεγάλη εμπορική επιτυχία, καταφέρνει να είναι μια σοβαρή κι ανεπιτήδευτη κωμωδία, με συναρπαστικό θέμα: τα ασύλληπτα παιχνίδια που επιφυλάσσει η μοίρα σε όλους μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!
Με διακριτικούς συμβολισμούς και ιδιότυπο χιούμορ ο αργεντινός δημιουργός διαπερνά με ευκολία το λεπτό κέλυφος της ιστορίας ενός συναισθηματικού ανθρώπου, ο οποίος -μη αντέχοντας την αδικία και την αναλγησία αυτού του κόσμου- επιλέγει να κινηθεί στο περιθώριο. Διαθέτοντας ανθρωπιά και σουρεαλιστικό χιούμορ, το φιλμ μιλά για τη δυσκολία της ανθρώπινης επικοινωνίας, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον παραλογισμό της ύπαρξης μας. Εξερευνά την σιωπηλή καταβύθιση στη μοναξιά ενός ανθρώπου, που μόνο αφού εξαντλήσει τις λιγοστές επιλογές του, θα κατανοήσει τον παραλογισμό της ζωής και θα ενδώσει στον πιο απλό λόγο ύπαρξης: την αγάπη και την αποδοχή της.
Οι σωστές δόσεις μαύρου χιούμορ, το αλλόκοτο δίδυμο που συναντιέται τυχαία και τελικά αλληλοκαθορίζεται, η παράξενη μοίρα που τελικά γίνεται κοινή, συνθέτουν μια ξεχωριστή ταινία, που επιφυλάσσει μια αξέχαστη σκηνή τέλους.
Εξαιρετικές κι ανάγλυφες ερμηνείες και ιδιαίτερα του πρωταγωνιστή Ρικάρντο Ντάριν («Το μυστικό στα μάτια της»). Ο μεγαλύτερος ηθοποιός της Αργεντινής, είναι άμεσος και καθηλωτικός: χωρίς να προδίδει την βαθιά του πίκρα, αφήνει να διακριθεί η «ευγένεια και η λύπη», γεμίζοντας κάθε πλάνο με τις εκφραστικές σιωπές του.
Μια ταινία δομημένη πάνω σε μια έξυπνη ιδέα σχετική με τις συμπτώσεις και την επιρροή τους πάνω στην ζωή των καθημερινών ανθρώπων, δοσμένη με μοναδικά γλαφυρό τρόπο, που χαρίζει στο θεατή στιγμές απόλαυσης μπροστά στη μεγάλη οθόνη!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook