Αν κάποιος βρισκόταν μπροστά στον Pavel Sapozhnikov και του ζητούσε να τον χαρακτηρίσει σίγουρα θα έλεγε πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν φοβούνται να ρισκάρουν.

Και αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος, κάντε υπομονή και θα το μάθετε ευθύς αμέσως.

Πρόκειται για έναν 24χρονο άνδρα από την Ρωσία, ο οποίος αποφάσισε να αναβιώσει τον τρόπο ζωής των προγόνων του το 1100, με αφορμή ένα κοινωνικο-ψυχολογικό πρόγραμμα.

\"παβελ1.jpg\"

Αυτή η ομολογουμένως τολμηρή προσπάθεια ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο του 2014.

\"παβελ2.jpg\"

Ο Pavel Sapozhnikov ζει μια ασκητική ζωή και δεν έρχεται σχεδόν καθόλου σε επαφή με τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πειράματος.

Ποιος είναι ο σκοπός του πειράματος;

Σκοπός του είναι να προβεί σε σημαντικές παρατηρήσεις της ιστορίας και της ψυχολογίας και να εντοπίσει τις αλλαγές στην προσωπικότητα εξερευνώντας πόσο σημαντική ή όχι είναι η υποστήριξη των άλλων.

\"παβελ3.jpg\"

Ο λόγος που επιλέχθηκε ο χειμώνας γι αυτό το πείραμα δεν είναι καθόλου τυχαίος, μιας και η εξεύρεση πόρων την συγκεκριμένη εποχή  είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο νεαρός άνδρας ζει σε μια φάρμα που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο δάσος και εξασφαλίζει το φαγητό του  κυνηγώντας ή ψαρεύοντας. Αυτές είναι οι μοναδικές στιγμές που εγκαταλείπει το σπίτι του.

\"παβελ4.jpg\"

Η συνομιλία με οποιονδήποτε είναι απαγορευμένη εκτός από τις Open Days που πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, και έτσι συναντιέται με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων που τον παρακολουθούν.

\"παβελ8.jpg\"

Μάλιστα, δεν έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει το σπίτι του εκτός και αν απειλείται πραγματικά η ζωή του. Αν περνά κάποια γρίπη, πάθει κάποιο διάστρεμμα ή προσβληθεί από κάποια πνευμονική νόσο, θα συνεχίσει τη ζωή του όπως έκαναν και οι πρόγονοί του στο παρελθόν.

\"πάβελ6.jpg\"

Είναι σημαντικό να ακολουθεί αυτούς τους κανόνες, διότι η πλήρης συμμόρφωση, εξασφαλίζει την επιστημονική αξιοπιστία του σχεδίου.Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που όπως καταλαβαίνετε δεν έχει εμπειρία σε κάτι παρόμοιο. Για να προετοιμάσει τον εαυτό του, μελέτησε πολλές πληροφορίες και εξασκήθηκε στις αρχαίες δεξιότητες.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook