Υλικά

• 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια, κομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 3 φιλετάκια σαρδέλας ή αντζούγιας
• 60 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 20 ml. βούτυρο γάλακτος
• 200 ml. ξύδι
• 1 ½ κ. σούπας αλεύρι
• 3 κλαράκια δενδρολίβανο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βάζουμε το σκόρδο μαζί με τις αντζούγιες, σε γουδί και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παράλληλα σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και τα κλαράκια δενδρολίβανου.

Μόλις ζεσταθεί ικανοποιητικά (χωρίς όμως να κάψει το λάδι), τότε αφαιρούμε το δενδρολίβανο. Βάζουμε τα παϊδάκια στο τηγάνι και τα θωρακίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά το κρέας και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα (σκόρδου - ξυδιού) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά, να τραβήξει τα γλάσα του τηγανιού και να γίνει μια σάλτσα.

Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα παϊδάκια και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα φροντίζοντας ταυτόχρονα να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, ανακινώντας το, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρουμε αμέσως (ζεστό).