Κινητοποίηση έξω από το κτήριο της εφορίας στα Χανιά ετοιμάζουν την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Για την κινητοποίηση δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Κτηνοτροφικό Σύλλογο και τους Αγροτικούς Συλλόγους πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Μύθημνας, Καίνας, Γαβαλοχωρίου, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών.

Όπως ανάφεραν στη συνέντευξη τύπου:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανώσουν την πάλη απέναντι στην αντιαγροτική-αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά και συντονισμό με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο να παλέψουν ενάντια στην άγρια φορολόγησή τους, στις δικαστικές διώξεις εναντίον τους, στις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, στη μείωση τιμής του ρεύματος, στο αφορολόγητο πετρέλαιο.

Υλοποιώντας την απόφαση της πλατιάς πανελλαδικής σύσκεψης των Επιτροπών των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα, καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Γενάρη στην Εφορία Χανίων.
Μαζικά και οργανωμένα παλεύουμε για:

1. Να μην πληρώνουμε φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους - να μην πληρώνουμε τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια μας – να μην τηρούμε λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος - να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που μας ζητάει να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδεχόμαστε την άρση του ασύλου στο σπίτι μας για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.
2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη - κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση - απόσβεση όλων των υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν πληρώσει το διπλάσιο του κεφαλαίου που δανείστηκαν.
3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020 - κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη - να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που παρακρατήθηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δήθεν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.
5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο - να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων - να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις - να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων - όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».
9. Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγου δάκου και άλλων αιτιών, να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία και άλλες αιτίες - αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες - ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
10. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.
11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - σύνταξη, στους «καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων, το νέο χαράτσι για τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων κ.ά.
12. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.
13. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
14. Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις - να συνεχιστούν τα προγράμματα νέων αγροτών με ποσό ενίσχυσης 100.000 ευρώ.
15. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ - να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
16. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (λιμνοδεξαμενές, φράγματα) Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.