Οι αποκαλύψεις για τις άδειες του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και την ειδική μεταχείριση που είχε στη φυλακή, οδήγησαν στην απομάκρυνση της Μαρίας Στέφη από τη θέση της διευθύντριας στον Κορυδαλλό και τη μετάθεσή της σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το… κερασάκι στην τούρτα, ηταν οι χθεσινές δηλώσεις – βόμβα του αρχιφύλακα του Κορυδαλλού, κ. Αραβαντινού, ο οποίος αποκάλυψε ότι η διεύθυνση γνώριζε για τη διαφορετική μεταχείριση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι \”η διεύθυνση των φυλακών γνώριζε το ειδικό καθεστώς για τον Χριστόδουλο Ξηρό. Υπήρχε ένα άλλο καθεστώς που εξυπηρετούσε επί της διοίκησης\” σχετικά με την \”ελευθερία κινήσεων\” που είχε εντός φυλακής.

Η διεύθυνση των φυλακών γνώριζε το ειδικό καθεστώς του Χρ. Ξηρού

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, στη θέση της Μαρίας Στέφη τοποθετήθηκε η -μέχρι πρότιμος- διευθύντρια των φυλακών στον Ελαιώνα, Χαρά Κουτσομιχάλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη έχουν απολογηθεί οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί σε απολογία ακόμη επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Δηλαδή, στην όλη αυτή διαδικασία των επισκέψεων του Ξηρού στους «πυρήνες της φωτιάς» εμπλέκονται, μέχρι στιγμής 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

Κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, Γιώργου Στέφη, η Μαρία Στέφη ήταν από τον Μάρτιο του 2012 η πρώτη γυναίκα διεθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η Μαρία Στέφη άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.

Απόφοιτος του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.

Η επίθεση με βόμβα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου 2013 σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη. Είχαν προηγηθεί, είκοσι λεπτά νωρίτερα, δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook