Δεν υπάρχουν ζητήματα στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών, δήλωσε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Η Ελλάδα είναι «εκτός τραπεζιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλάρα, υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να την στηρίζει οικονομικά και ότι θα δείξει προθυμία να φανεί «λίγο πιο γενναιόδωρη».

Στη συνέχεια, ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει διέλθει μέσα από μια τεράστια περίοδο προσαρμογής και πως εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσει η Ευρώπη το έργο της, ειδικά στα δημοσιονομικά.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο «αρχιτέκτονας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» επεσήμανε ότι, αν και οι αποδόσεις τον ομολόγων της Ελλάδας και άλλων οικονομικά προβληματικών χωρών μειώνονται, αυτό οφείλεται στη μαζική αύξηση της ρευστότητας στις διεθνείς αγορές και όχι σε μια δραματική βελτίωση των οικονομιών τους.

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία είναι πολύ μικρότερος από ό,τι πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι αποδόσεις αντανακλούν ουσιαστική βελτίωση στις εν λόγω οικονομίες», ανέφερε.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook