Η γραφειοκρατία νίκησε την ανθρωπιά. Αθλητικός σύλλογος αρνήθηκε να αγωνιστεί επειδή πέθανε αθλητής του συλλόγου στο γήπεδο και η ομοσπονδία μπάσκετ την τιμώρησε με μηδενισμό.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ ο 35χρονος παίκτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και δύσπνοια και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια με παράγοντες της ομάδας του οι οποίοι κάλεσαν το ασθενοφόρο.

Μάλιστα στο γήπεδο δεν βρίσκονταν κάποιος γιατρός και ένας φίλαθλος έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο 35χρονο μπασκετμπολίστα. Τελικά το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τον αθλητή.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ έβαλαν οξυγόνο στο Στρατή Τραντάλη ωστόσο δεν άντεξε η καρδιά του και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο «Βοστάνειο».

Απ\’ ό,τι φαίνεται το βάρος του πένθους και η τιμή που ήθελαν να αποδώσουν οι συμπαίκτες του στον θανόντα, οδήγησε σε μηδενισμό της ομάδας.

Για το θέμα αυτό, κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή, από το βουλευτή επικρατείας των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\”, Τέρενς Κουίκ, που αναφέρει ότι:

\”Ένα 35χρονο παλληκάρι, παίκτης του Μπάσκετ, ερασιτέχνης, όχι από τους ακριβοπληρωμένους αστέρες της Α1, πέθανε στο γήπεδο, η ομάδα του αρνήθηκε να παίξει σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του και η ομοσπονδία τη τιμώρησε με… μηδενισμό! ΑΙΣΧΟΣ. Αυτό συνέβη στη Λέσβο και κινητοποίησε όλη την ομάδα των Πολιτευτών και μελών της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος, που ζήτησαν από τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει το νησί υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία, να παρέμβει άμεσα στη Βουλή.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το συγκλονιστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «sportlesvos.gr» που παρέλαβα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το οποίο αναφέρεται σε μηδενισμό της ομάδας της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας, στην οποία έπαιζε ο αδικοχαμένος παίκτης Στρατής Τραντάλης. Σας αφήνω να αναλογιστείτε τις διαστάσεις που λαμβάνει ο άδικος και απαράδεκτος μηδενισμός μιας ομάδας, επειδή θέλησε να πενθήσει τον αδόκητο και πρόωρο χαμό του παίκτη της.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής: «ΝΤΡΟΠΗ για την ομοσπονδία μπάσκετ – Μηδένισαν την Γέρα γιατί δεν ήθελαν να παίξουν σε ένδειξη σεβασμού για το θάνατο του 35χρονου. Μια ακόμα ήττα, αυτή τη φορά στα χαρτιά, για την ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρα που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο μεσημεριανό ματς με αντίπαλο το Χαλάνδρι και μοιραία γνώρισε το μηδενισμό.

Παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας του Παπάδου προσπάθησαν από χθες το βράδυ να πετύχουν την αναβολή της αναμέτρησης, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του παίκτη του Παγγεραγωτικού ΣτρατήΤραντάλη το Σάββατο στον αγώνα με αντίπαλο τον Παλλεσβιακό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στη Λέσβο, όπως και το διαιτητικό δίδυμο του αγώνα.

Στο Κλειστό της Νεάπολης έφτασαν κανονικά οι παίκτες της Γέρας με τα πολιτικά τους, αλλά η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μην αγωνιστεί σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του αθλητή, ο οποίος είχε φορέσει και τη φανέλα της. Εξάλλου, οι δύο ομάδες είναι άρρηκτα δεμένες και στο χωριό παρέμεναν συγκλονισμένοι από χθες το βράδυ, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό γεγονός και σε καμία περίπτωση δεν είχε κανείς μυαλό για μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας Βασίλης Ανδριώτης, παρά την αρνητική απάντηση της Ομοσπονδίας, είχε πάρει την απόφασή του και έτσι ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 0-20 υπέρ του Χαλανδρίου, αφού για τον Γεραγώτη παράγοντα ο σεβασμός στη μνήμη του αθλητή του και η ήσυχη συνείδησή του ήταν ιεραρχικά ψηλότερα από κάθε αγώνα, νίκη ή ήττα».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Κανένας σεβασμός για τον πρόωρο θάνατο του 35χρονου μπασκετμπολίστα δεν υπάρχει ; Κανείς δεν σκέφτεται την δύσκολη θέση της ομάδας του, των συμπαικτών του και κυρίως των οικείων του αδικοχαμένου παίκτη, στην οποία περιήλθαν ξαφνικά; Τόση αναλγησία πια;

2. Πως θα αντιμετωπίσετε την αδικία εις βάρος της ομάδας της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρας; Θα προβείτε σε αλλαγή του συγκεκριμένης διάταξης, βάσει της οποίας η ομάδα μηδενίστηκε;

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook