Όταν τον Σεπτέμβριο του 2012 οδηγούσαμε στις Βρυξέλλες το Prius Plug-in Hybrid, οι άνθρωποι τις Toyota μας έλεγαν περήφανα πως έχουν πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα παγκοσμίως. Μάλλον ούτε οι ίδιοι περίμεναν την εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες.

Το φράγμα των πέντε εκατομμυρίων ξεπεράστηκε στις αρχές του 2013 και ο προηγούμενος χρόνος μας αποχαιρέτησε με την Toyota να πετυχαίνει αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών μοντέλων που ξεπερνούν τα 6.072.000! Όπως δηλώνουν οι Ιάπωνες, η… «άνοδος του εκατομμυρίου» επιτεύχθηκε μέσα σε μόλις εννέα μήνες!

Ως συνέπεια των παραπάνω πωλήσεων, η Toyota υπολογίζει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, τα υβριδικά της οχήματα μείωσαν τις εκπομπές CO2 –του αερίου που ευθύνεται για το φαινόμενο το θερμοκηπίου- κατά 41 εκατομμύρια τόνους, που θα είχαν παραχθεί εάν τα οχήματα αυτά ήταν βενζινοκίνητα παρόμοιων διαστάσεων και οδηγικών επιδόσεων.

Από το μήνα που διανύουμε, η Toyota θα κυκλοφορεί 24 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in υβριδικό σε περίπου 80 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, την επόμενη διετία, σκοπεύει να λανσάρει συνολικά 15 νέα υβριδικά οχήματα παγκοσμίως, ανάμεσα στα οποία το νέο «Harrier Hybrid» στην Ιαπωνία και το νέο «Highlander Hybrid» στις ΗΠΑ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook