Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρος ενός άψογου μανικιούρ από τις παρονυχίδες! Ξεπετάγονται από το πουθενά, \”κρέμονται\” προκλητικά γύρω από τα νύχια, πάντα διαθέσιμες να ξεσπάσουμε πάνω τους τα νεύρα και το άγχος μας και μετά, να πάρουν την εκδίκησή τους, καθώς απλώνονται όλο και περισσότερο, \”ροκανίζοντας\” την εικόνα του χεριού μας.

Το site Reifnery29, μίλησε με την αγαπημένη manicurist των stars, Jin Soon Choi η οποία έδωσε 5… \”εντολές\” για να μην πέσουμε ποτέ ξανά στην παγίδα που λέγεται \”παρονυχίδες\”. Σημειώστε, λοιπόν:

1. Μην τραβάτε τις παρονυχίδες. \”Δεν πρέπει να το κάνετε ποτέ, γιατί μπορεί να προκαλέσετε μόλυνση\” είπε η Choi. Όσο και να σας προκαλεί να το κάνετε, σκεφτείτε πως μια κίνηση που γίνεται σχεδόν μηχανικά και δείχνει αθώα, μπορεί να σας οδηγήσει σε περιπέτειες, πληγή, κοκκινίλα, πρήξιμο- δηλαδή μόλυνση. Και βέβαια, υπάρχει και το αισθητική κομμάτι, που κάνει τα χέρια να δείχνουν απεριποίητα και άσχημα. Τι μπορείτε να κάνετε: Με το που θα εντοπίσετε μια παρονυχίδα, πάρτε ένα buffer και τρίψτε την απαλά μέχρι να πέσει.

2. Μην λιμάρετε υπερβολικά τα νύχια σας, ειδικά στα πλάγια, γιατί μπορει να δημιουργηθούν παρονυχίδες. Μια ιδέα για να αποφύγετε το υπερβολικό λιμάρισμα, σύμφωνα με την Choi, είναι να έχετε βαμμένα νύχια.

3. Πάντα να μουλιάζετε τα χέρια σας σε χλιαρό νερό και μετά να κόβετε τις παρονυχίδες με το ειδικό εργαλείο. Και βέβαια, το σάλιο που προηγείται της επίθεσης με τα δόντια, δεν είναι το μέσον για να τις \”μουλιάσετε\”.

4. Μην παραμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση των χεριών και της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια, ειδικά τον χειμώνα- μην ξεχνάτε πως ξηρά χέρια ίσον παρονυχίδες.

5. Προσπαθείστε να φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές, καθώς το νερό μπορεί να δημιουργήσει παρονυχίδες αλλά και εκείνες τις μέρες που κάνει πολύ κρύο, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία και ο αέρας, επίσης ευθυνονται για την εμφάνιση παρονυχίδων.

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook