Παρέα με τον Μίκι, τον Γκούφι, τον Ντόναλντ και όλους τους αγαπημένους ήρωες του Walt Disney ταξιδέψτε και διασκεδάστε στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου, στην παραμυθένια Disneyland του Ορλάντο.

Τι σας έρχεται ασυναίσθητα στον νου, όταν ακούτε για τη Φλόριντα των ΗΠΑ; Πιστεύω ότι στους περισσότερους από εσάς, η πρώτη εικόνα που έρχεται συνειρμικά στο μυαλό σας είναι το εξωτικό Μαϊάμι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Κι όχι άδικα, αφού πρόκειται για μια από τις πιο σύγχρονες και πολυτελείς πόλεις του κόσμου, με εξαιρετικά ανεπτυγμένο τουρισμό όλο τον χρόνο.

\"Το

Το άγαλμα του ιδρυτή της Disneyland βρίσκεται μπροστά στο υπέροχο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης

Υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος για να επισκεφτείτε τη Φλόριντα, ωστόσο, αυτό που ελκύει εκατομμύρια επισκέπτες στην ηλιόλουστη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, όπου είναι σχεδόν πάντα καλοκαίρι, είναι τα συναρπαστικά θεματικά πάρκα της Walt Disney (Disneyland) στην πόλη Ορλάντο. Ο μαγικός κόσμος του Μίκι και της Μίνι αποτελεί την απόλυτη φαντασίωση κάθε παιδιού και την κρυφή επιθυμία κάθε μεγάλου. Εδώ, παρέα με τους αγαπημένους ήρωες της Walt Disney, μέσα σ\’ ένα χαρούμενο και ονειρικό περιβάλλον θα ζήσετε -εσείς και τα παιδιά σας- μια ανεπανάληπτη εμπειρία με θεατρικές παραστάσεις, περιπετειώδη παιχνίδια και εντυπωσιακές προβολές.

Οσοι όμως δεν έχετε παιδιά, στην Disneyland να ξέρετε ότι θα ξαναγίνετε? παιδιά! Στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού, το πιο τολμηρό όνειρο των παιδικών σας χρόνων θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα, ενώ για πρώτη φορά -μετά από πολύ καιρό- θα πιάσετε τον εαυτό σας να νιώθει και να αντιδρά ανάλογα, σαν μικρό παιδί!

Το ταξίδι σας στην Disneyland μπορείτε φυσικά να το συνδυάσετε με επίσκεψη και ξενάγηση στο «Kennedy Space Center» της NASA, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Από το «Kennedy Space Center», οι Αμερικανοί έστειλαν τις πρώτες επανδρωμένες πτήσεις στη Σελήνη (στις δεκαετίες 1960 και 1970), ενώ τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε τη βάση εκτόξευσης των διαστημικών λεωφορείων.

\"Μίκι

Μίκι και Μίνι, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του «Magic Kingdom»

Τα διασημότερα θεματικά πάρκα του κόσμου

Εξαιρετικά θεματικά πάρκα μπορεί να υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου, όμως, αυτά στη Φλόριντα είναι τα μεγαλύτερα, τα διασημότερα και τα συναρπαστικότερα όλων ? παρόμοια δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Τα γνωστότερα θεματικά πάρκα που υπάρχουν στο Ορλάντο είναι το «Walt Disneyworld», το «SeaWorld Adventure Park Orlando», το «Universal Studios Orlando Resort», το «Aquatica», το «Wet \’N Wild», το «Discovery Cove», το «Gatorland» και το «Holy Land».

Πριν από 40 περίπου χρόνια ο αείμνηστος Walt Disney συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλων μορφών δραστηριότητες στο Ορλάντο, που θα φιλοξενούσε όλους τους αγαπημένους του ήρωες – έτσι, το 1971, σε μια έκταση 30.000 περίπου στρεμμάτων, άνοιξε τις πύλες της η Disneyland. Σήμερα, τα θεματικά πάρκα της Walt Disney («Walt Disneyworld») στο Ορλάντο είναι πλέον τέσσερα: το «Magic Kingdom», το «Epcot Center», το «Hollywood Studios» και το «Animal King-dom».

\"Στιγμιότυπο

Στιγμιότυπο από τη μεσημεριανή παρέλαση στο «Magic Kingdom»

Μία από τις εντυπωσιακές δημιουργίες της Walt Disney θεωρείται το «Epcot Center» (Environmental Prototype Community of Tomorrow). Πρόκειται για ένα πειραματικό πρότυπο του κόσμου του μέλλοντος, μέσα από τη διαρκή εξέλιξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Μια εικονική μηχανή του χρόνου θα σας μεταφέρει από το παρελθόν στο μέλλον, για να δείτε την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους και να γνωρίσετε τα πιο αξιόλογα επιτεύγματα του ανθρώπου στους σημαντικότερους τομείς της επιστήμης. Επίσης, μέσα από τα ενημερωμένα περίπτερα διαφόρων κρατών (Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά, Ιταλία, Κίνα, Μεξικό, Γαλλία κ.ά.) που υπάρχουν στον χώρο του «Epcot Center», μπορείτε να πλουτίσετε τις γνώσεις σας για την τέχνη, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα των κατοίκων τους.


Η πόλη του Ορλάντο

Εκτός από τα φαντασμαγορικά πάρκα του, το Ορλάντο έχει αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το «Ripley\’s Believe It or Not! Orlando Odditorium», το «Charles Hosmer Morse Museum of American Art», το «International Trolley and Train Museum», το «The Orlando Museum of Art» και το «The Orlando Science Center».

\"Περιπετειώδη

Περιπετειώδη παιχνίδια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στην Disneyland

Ονομαστοί είναι επίσης οι κήποι και τα πάρκα της πόλης. Επισκεφθείτε το πάρκο «Historic Bok Sanctuary», με εξωτικά φυτά, δέντρα και άγρια πουλιά, και το πάρκο «World of Orchids» με εκατοντάδες είδη ορχιδέων. Για shopping therapy επιλέξτε τα εμπορικά κέντρα «Orlando Fashion Square», «The Florida Mall» και «The Mall at Millenia».

Το Μαγικό Βασίλειο της Ντίσνεϊ

\"Πίστα

Πίστα με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Περνώντας τις πύλες του διάσημου θεματικού πάρκου «Magic Kingdom», ο Μίκι, η Μίνι, η Χιονάτη, ο Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ και όλη η? παλιοπαρέα, περιμένουν να σας ξεναγήσουν στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου. Το «Μαγικό Βασίλειο» της Walt Disney είναι μια συναρπαστική παραμυθούπολη για μικρούς και μεγάλους, διαμορφωμένη σε 4 ενότητες: στη «Γη της Περιπέτειας» (Adventureland), τη «Γη της Φαντασίας» (Fantasyland), τη «Γη των Συνόρων» (Frontierland) και στη «Γη του Αύριο (Tomorrowland).

Η πιο θεαματική και δημοφιλής ατραξιόν του «Magic Kingdom» είναι αναμφίβολα το υπέροχο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα σκηνικά εποχής (18ου αιώνα) της κεντρικής λεωφόρου Main Street USA. Δεκάδες παιδικές χαρές και πίστες, θεαματικά παιχνίδια, πολύχρωμα κτίρια εμπνευσμένα από τα παραμύθια του Walt Disney και αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες («Οι Πειρατές της Καραϊβικής», «Bass Lightyear/Toy Story» κ.ά) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και ενθουσιασμού, με αποκορύφωμα την μεσημεριανή παρέλαση όλων των χαρακτήρων της Disney, μέσα σε τραγούδια και χορό. Οι πόρτες του «Μαγικού Βασιλείου» της Walt Disney κλείνουν κάθε βραδιά μετά από μια φαντασμαγορική παράσταση με ακτίνες λέιζερ και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

\"Στο

Στο θεματικό πάρκο «Universal Studios Orlando Resort»

Αλλο ένα θεματικό πάρκο στο Ορλάντο που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το «Universal Studios Orlando Resort», το οποίο αποτελείται από 2 επιμέρους πάρκα: το «Universal\’s Islands of Adventure» και το «Universal Studios Orlando». Περιηγηθείτε στα στούντιο της κινηματογραφικής εταιρείας «Universal», της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του κόσμου, και γνωρίστε τον χώρο των στούντιο, τον τρόπο που γυρίζονται οι παγκόσμιες κινηματογραφικές επιτυχίες, τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιούν οι διάσημοι σκηνοθέτες και τα σκηνικά φημισμένων ταινιών (Ο Εξολοθρευτής, Τα σαγόνια του καρχαρία, Spiderman, Επιστροφή στο Μέλλον, Transformers κ.ά).

Για τους θαυμαστές του Harry Potter, μέσα στο επιμέρους θεματικό πάρκο «Universal\’s Islands of Adventure», υπάρχει το «Wizarding World of Harry Potter», που περιλαμβάνει το «Grand Castle of Hogwarts», το «Forbidden Forest» και το «Hogsmeade».

Ταξίδια στο Διάστημα

\"Το

Το όνειρο κάθε παιδιού είναι να έρθει στην Disneyland

Το Διαστημικό Κέντρο «Kennedy Space Center» στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ είναι η μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων και μη διαστημοπλοίων στις ΗΠΑ. Η επίπεδη μορφολογία του εδάφους και η κοντινή παρουσία του Ατλαντικού Ωκεανού ήταν οι καθοριστικότεροι παράγοντες που ώθησαν τον προέδρο Τρούμαν να επιλέξει το 1949 την περιοχή του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ για πεδίο πυραυλικών δοκιμών. Σταδιακά, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας που χτίστηκαν εξελίχθηκαν στο πιο ανεπτυγμένο κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων στον κόσμο και έγινε η αφετηρία της αμερικανικής εξερεύνηση του Διαστήματος στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Η εκτόξευση του πρώτου αμερικανικού δορυφόρου το 1958, η επανδρωμένη αποστολή του «Apollo 11» στη Σελήνη το 1969 και η επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου Διαστημικού Λεωφορείου το 1981, είναι γεγονότα-ορόσημα στην αμερικανική -αλλά και στην παγκόσμια- Ιστορία, που σχετίζονται άμεσα με το «Kennedy Space Center».

\"Πέρασμα

Πέρασμα στη Γη της Περιπέτειας (Adventureland)

Σήμερα το Διαστημικό Κέντρο της NASA, εκτός από χώρος κατασκευής και δοκιμής διαστημικών οχημάτων, είναι παράλληλα και ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο – εδώ μπορεί κανείς να δει το παρελθόν και το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών. Η επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο ξεκινά από τις εγκαταστάσεις «Kennedy Space Cente Visitor Complex», όπου ξεχωρίζει η υπαίθρια έκθεση πυραύλων «Rocket Garden», το Μνημείο των Αστροναυτών και το νεοσύστατο Μουσείο «Space Shuttle Atlantis» (άνοιξε στις 29/6/2013), με παρουσιάσεις και εκθέματα που αφορούν αποκλειστικά τα Διαστημικά Λεωφορεία.

Στο πρόγραμμα γνωριμίας του «Kennedy Space Cente» περιλαμβάνεται επίσης μια τρίωρη ξενάγηση με λεωφορείο σε χώρους συναρμολόγησης πυραύλων, σε βάσεις εκτόξευσης, καθώς και στις εγκαταστάσεις «Apollo/Saturn V Center», όπου εκτίθενται ο γιγάντιος πύραυλος «Saturn V», που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της διαστημικής αποστολής στη Σελήνη το 1969 ? τον πύραυλο «Saturn V» του προγράμματος «Apollo 11» είχε σχεδιάσει και αναπτύξει ο διάσημος Γερμανός επιστήμονας Wernher von Braun.

\"Η

Η πιο θεαματική ατραξιόν του «Magic Kingdom» είναι το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης

Διαστημικό Κέντρο «Kennedy Space Center»
Αν θέλετε να αντλήσετε πληροφορίες για τιμές εισιτηρίων, ώρες λειτουργίας, μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους του Διαστημικού Κέντρου, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.TourKSC.com.

Walt Disneyworld
Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές εισιτηρίων, τις ώρες λειτουργίας, τις προσφορές, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του θεματικού πάρκου της Walt Disney στο Ορλάντο, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.disneyworld.disney.go.com.

\"Το

Το Διαστημικό Λεωφορείο Atlantis εκτίθενται στο Μουσείο «Space Shuttle Atlantis»

\"Η

Η εντυπωσιακή είσοδος στο νεοσύστατο Μουσείο «Space Shuttle Atlantis»
\"Ο

Ο γιγάντιος πύραυλος «Saturn V», που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της διαστημικής αποστολής στη Σελήνη
\"Καλωσορίσατε
Καλωσορίσατε στη ΝASA.

ethnos.gr/Κείμενο-φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μητσάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook