Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα και νομιμότητα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία δίνεται η ευκαιρία απόκτησης απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων.

Έτσι, η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης αυτής.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το Υπουργείο Παιδείας «επιχειρεί να καθιερώσει ανισότιμα απολυτήρια λυκείου δύο ταχυτήτων» και τόνισε πως η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά «αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της Ομοσπονδίας να προστατευθούν τόσο οι εξετάσεις αυτές όσο και η ισοτιμία και η εγκυρότητα του απολυτηρίου του Λυκείου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, «οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν αμερόληπτη και αντικειμενική, στο πλαίσιο του εφικτού, δοκιμασία», ενώ «οι ενδοσχολικές εξετάσεις είναι δυνατό να καταδολιευτούν από τον υποκειμενισμό των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές τους, από πιέσεις, εκβιασμούς και τοπικές διαπλοκές».

Η απόκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία εκπαιδευτικών παραμάγαζων που θα εκδίδουν πλασματικούς τίτλους έναντι αμοιβής» υποστήριξε ο κ. Κουρουπός, σημειώνοντας πως ιδιαίτερα στην ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχουν δημοσιοποιημένα παραδείγματα πλαστογράφησης τίτλων σπουδών και νόθευσης ενδοσχολικών εξετάσεων, ενώ έκανε λόγο για διεύρυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, προς όφελος -όπως είπε- «των βλαστών των ισχυρών και όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για ένα "άριστο" απολυτήριο».

zougla.gr