Στα πλαίσια ενεργοποίησης, συντονισμού και ανάδειξης των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ανά κλάδο και ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φλεβάρη, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα συνάντηση των πρωτοβάθμιων Σωματείων των Επαγγελματιών Οδηγών παρουσία και του συναδέλφου Προέδρου της Ομοσπονδίας (Ο.Σ.Μ.Ε) κ. Αμπλά Θεμιστοκλή.
Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν:
1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
2. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
3. ΚΛΑΔΙΚΕΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ Σ.Σ.Ε
4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ- ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Στα πλαίσια των παραπάνω ζητημάτων και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ασφάλειας του επιβατικού κοινού το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία απέστειλαν επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο σύμφωνα με την οποία ζητούν συνάντηση με θέματα : 
Α) Στάσεις επιβίβασης- αποβίβασης επιβατών σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο Κρήτης, νομιμότητα. Έγκριση
και υποδομές οι οποίες να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες, με απαραίτητη προϋπόθεση την ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών 
Β) Επαναπροσδιορισμός χρονοδιαγραμμάτων μέσα σε νόμιμα πλαίσια και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία η οποία απαιτεί χρόνο διαλλείματος των εργαζομένων οδηγών.
Γ) Μεταφορά όρθιων επιβατών κυρίως μαθητών σε μαθητικά δρομολόγια και δρομολόγια της γραμμής 
Δ) Παραβίαση χρονικών ορίων εργασίας (διπλοβάρδιες) και απασχόληση εργαζομένων κατά τις μέρες ανάπαυσης (ρεπό).
Ε) Τήρηση βιβλίου δρομολογίων, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook