Μία ακόμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι στο επικείμενο Eurogroup δεν θα υπάρχει η Ελλάδα ως βασικό θέμα, ενώ παράλληλα, όπως σημείωσε, συνεχίζουμε με την τρόικα την αποστολή στοιχείων και τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Στουρνάρας, εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία και δήλωσε αισιόδοξος επ\’ αυτού.

«Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, φτάνουμε προς το τέλος και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η εικόνα που βγαίνει σε διεθνές επίπεδο είναι ότι η Αθήνα ευθύνεται για τη μη συμφωνία, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Όχι. Δεν το κάνουν αυτό. Συνεχίζεται η αποστολή στοιχείων.»

Πάντως, ένα μόλις 24ωρο νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ολλανδός αξιωματούχος ανέφερε στην επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της χώρας του ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή της τρόικας αποδίδονται στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε η ελληνική πλευρά δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Η τρόικα φαίνεται να ανεβάζει στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2015, έναντι 11 δισ. ευρώ που εκτιμά η κυβέρνηση, καθώς υπολογίζει πως θα υπάρξουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook