Αυτή είναι η Μαρία Στέφη, η «σιδηρά κυρία» των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία ξηλώθηκε όπως σαν αναφέραμε και σε χθεσινή ανάρτηση, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Η κυρία Στέφη, είναι κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Στέφη.
Η 48χρονη επιστήμονας και μητέρα δύο παιδιών άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.

\"Αυτή

 

\"stefi.png\"

Απόφοιτος του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.

Τον Μάρτιο του 2012 έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού. Από την αρχή της θητείας της εκλήθη να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό επεισόδιο στη Δ\’ Πτέρυγα της φυλακής, μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, το οποίο χειρίστηκε με επιτυχία. Έκτοτε, οι συνάδελφοί της την αποκαλούσαν \”τσαούσα των φυλακών\”.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook