Αρνητικά βλέπουν οι επιχειρηματίες τις αλλαγές στο φορολογικό κώδικα των επιχειρήσεων και χαρακτηρίζουν «εξοντωτικά» τα πρόστιμα που συνοδεύουν τις παραβάσεις, σε ποσοστό 71%. 
Είναι το γενικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, από την οποία προκύπτει επίσης πως το 27% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα έχουν αποτέλεσμα. 
Το Ε.Ε.Α. σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό επισημαίνει πως είναι υπέρμαχο της επιβολής αυστηρότατων προστίμων μόνο σε όποιους κατά σύστημα φοροδιαφεύγουν ή εισφοροδιαφεύγουν. Στην επιστολή τονίζεται πως «προκειμένου να συνετιστούν οι φοροφυγάδες, λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα που δεν είναι δυνατόν να έχουν σαν αποτέλεσμα την συμμόρφωση των επαγγελματιών αλλά που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και την τελική εξόντωσή τους».
Ειδίκοτερα, όσον αφορά συγκεκριμένες απαντήσεις στη δημοσκόπηση: 
Η προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή συγκεντρωτικών είναι εξοντωτική πιστεύει το 93%. 
Το όριο των 500 ευρώ για πληρωμές με κατάθεση στην τράπεζα θα φέρει σοβαρά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρεί το 85% θεωρεί.
Το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την μη αναγραφή εργαζόμενου στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) πιστεύει ότι είναι εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις το 59% και το 26% ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα στην μάχη της φοροδιαφυγής.
Η δημοσκόπηση του ΕΕΑ διεξήχθη από τις 21/1/2014-23/1/2014, σε δείγμα 1262 επιχειρηματιών.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook