Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην απορρόφηση των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, από το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα του ΟΑΕΔ, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη. 
Πιο συγκεκριμένα, στις 16-1-2014 κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ καταρτίσθηκε ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 4.413 θέσεις πλήρους απασχόλησης» . 
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την Παρασκευή 24-1-2014, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Ωστόσο, από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στους κλειδάριθμους των φορέων υποδοχής, είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα του ΟΑΕΔ να παραμένει εκτός λειτουργίας. 
Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός τον Ηρακλειώτη Βουλευτή, «οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι σε διαρκή συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος και πολύ σύντομα θα διορθωθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα δοθεί παράταση εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα, ενώ οι επιτυχόντες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ως προς την τοποθέτησή τους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook