Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στο Πέραμα Μυλοποτάμου η ημερίδα παρουσίασης της πράξης «Συνεργασία και τόλμη για την απασχόληση», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» και αφορά την κατάρτιση ανέργων με στόχο την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Μυλοποτάμου και κατά τη διάρκειά της έγινε εκτενής αναφορά στους στόχους του προγράμματος και στην μεθοδολογία που ακολουθείται για την επίτευξη τους.
Ξεκίνησε με χαιρετισμό των οργανωτών της εκδήλωσης και συγκεκριμένα του Προέδρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης κ. Μανώλη Ψαρουδάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος Μυλοποτάμου κ. Παύλου Νικηφόρου, του Προέδρου του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γεώργιου Νικολιδάκη και του Προέδρου του Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Ρεθύμνου κ. Κοσμά Περπυράκη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Γιακουμάκη.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο διαχειριστής έργου κ. Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος παρουσίασε την πράξη και αναφέρθηκε στις ενέργειες προσέγγισης, επιλογής, κατάρτισης και συμβουλευτικής των ωφελουμένων και ο Σύμβουλος Καινοτομίας κ. Παναγιώτης Ινγατιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημιουργίας δικτύου αμοιβαίας μάθησης και συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων για την υποστήριξη των ανέργων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο Διευθυντής του ΑΚΟΜΜ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Ο.Τ.Α. Α.Ε. κ. Δημήτρης Παττακός, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην πράξη, τοπικοί επαγγελματίες και ενδιαφερόμενοι άνεργοι.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Μανούσος Κλάδος.
ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Η γεωγραφική εμβέλεια του Σχεδίου Δράσης «Συνεργασία και τόλμη για την απασχόληση» καλύπτει το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και η συνολική διάρκεια του Σχεδίου προσδιορίζεται μέχρι το τέλος του 2014.
Κύριο σημείο της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η επιμόρφωση 80 ανέργων ή ασφαλισμένων στον ΟΓΑ ή νέων επιστημόνων ώστε να μπορέσουν να απασχοληθούν ευκολότερα από τοπικές επιχειρήσεις ή να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση .
Οι δράσεις προσέλκυσης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν μια σειρά στοχευμένων ενεργειών ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης τόσο των δυνητικά ωφελουμένων όσο και του ευρύτερου κοινωνικού ιστού.
Πρόκειται, δηλαδή, για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο μέσα από συστηματοποιημένη μεθοδολογία θα προετοιμάσει ικανά στελέχη για την αγορά εργασίας.
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ενδιάμεση διαχειριστική Αρχή του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης είναι η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και εταίροι είναι η Σύμπραξη φορέων Ρεθύμνου για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Περάματος Μυλοποτάμου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ρεθύμνου, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοτίου Κρήτης Α.Ε. και οι εταιρείες «ΑΝΤΡΙΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο.Ε», «ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε» και «ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ Ε-ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ Θ.Ο.Ε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook