Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου στο Φαρμακονήσι με το ΠΑΣΟΚ να επικρίνει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υπουργό Ναυτιλίας να αφήνει αιχμές κατά του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε., Νιλς Μούιζνιεκς.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο κ. Μούιζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. «Κανένας, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά.
Στο Αιγαίο δίνεται καθημερινά μια μάχη, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, με καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Το γεγονός ότι το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα το αποδεικνύει, συμπλήρωσε. Ακόμη, επεσήμανε ότι στέλνεται μήνυμα ότι τα σύνορα της χώρας δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούνται όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. και του Εθνικού Δικαίου.
«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου, ανεξαρτήτως αν το δικαιούται ή όχι» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Σημειώνεται ότι σε δήλωσή του στο Associated Press την Τετάρτη, ο κ. Μούιζνιεκς είχε αναφέρει ότι είναι σοκαρισμένος από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στις «παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών» και να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις. 

«Καρφιά» ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Ναυτιλίας

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «ατυχέστατη» τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 
«Είναι αναγκαία η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η προστασία των συνόρων πρέπει να είναι αποτελεσματική και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής απόλυτος» σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη. 

Καταγγελίες μεταναστών, τις διαψεύδει το Λιμενικό

Νωρίτερα, ευθύνες στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία έριξαν οι διασωθέντες μετανάστες που έφτασαν το πρωί στον Πειραιά.
Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό απέρριψε τις καταγγελίες. «Ύψιστη αποστολή του Λιμενικού Σώματος, πέρα από την άγρυπνη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, είναι η διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ζωής, μέσω της διάσωσης κινδυνευόντων ανθρώπων στη θάλασσα», τόνισε μεταξύ άλλων.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook