Το FBI κατάφερε να συλλάβει ύστερα από σχεδόν 35 χρόνια τους υπεύθυνους για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει στις Η.Π.Α η οποία είχε λάβει μέρος την 11η Δεκεμβρίου 1978 στο αεροδρόμιο JFK.

Πρόκειται για την ληστεία στο τερματικό της Lufthansa για την οποία ευθύνονται μέλη της μαφίας της Νέας Υόρκης και έγινε διάσημη από την ταινία Goodfellas (Τα καλά παιδιά).

Οι ένοπλοι έκλεψαν 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα μεταφέρονταν σε τράπεζα του Μανχάταν από την Δυτική Γερμανία, καθώς και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου.

\"\"

Το FBI συνέλαβε πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της οικογένειας Bonanno με τις κατηγορίες ότι έκλεψαν εκείνη την εποχή το αστρονομικό πόσο των 6.000.000 δολαρίων. Αυτό το ποσό  εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες κλοπές σε μετρητά στην αμερικανική ιστορία.

\"\"

Οι συλλήψεις έγιναν στην Νέα Υόρκη. Μεταξύ των συλληφθέντων ο 78χρονος capo της οικογένειας  Bonanno, Vincent Asaro και ο Thomas \’Tommy D\’ DiDiore.

Οι πέντε συλληφθέντες ήταν συνεργοί του εγκέφαλου της ληστείας James \”Jimmy the Gent\” Burke ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 1996, μετά τη κατηγορία για τη δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών.

\"\"

 

Τον Burke υποδύθηκε ο Robert de Niro στην ταινία που είχε σκηνοθετήσει ο Martin Scorsese.

\"\"

\”Όπως πιστεύεται, ο Vincent Asaro αφιέρωσε την ενήλικη ζωή του στην φαμίλια Bonano και είχε μια εγκληματική καριέρα που εκτείνεται στη διάρκεια δεκαετιών\” είπε η Loreta  E. Lynch γενική εισαγγελέας για την Ανατολική Περιοχή της Νέας Υόρκης.

\”Μακριά από έναν κώδικα τιμής, ο δικός τους ήταν ένας κώδικας βίας και ωμής ισχύος\” πρόσθεσε.

\"\"

 

\"\"

\"\"

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι μια σειρά 12 δολοφονιών προσώπων που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το οργανωμένο έγκλημα και έγιναν μέσα σε μερικούς μήνες μετά τη ληστεία. Τρία πτώματα δε βρέθηκαν ποτέ, για πέντε από τους φόνους δεν αποδόθηκαν ποτέ κατηγορίες και ένα πτώμα βρέθηκε μετά από 26 χρόνια σε ένα παλιό νεκροταφείο.

\"\"

 

news247.gr από New York Times

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook