Συνεχίζεται έως έως τις 26 Ιανουαρίου  το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας που «φιλοξενείται» στα Χανιά, και φίλοι της έβδομης τέχνης, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βραβευμένες Ελληνικές αλλά και Ξένες ταινίες.

Συνολικά, 6 ενότητες, 110 ταινίες, 25 ώρες προβολής, με συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά, το υψηλό επίπεδο του διεθνώς αναγνωρισμένου πλέον, φεστιβάλ, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ξεκίνησε την πορεία του πριν τριάντα έξι (36) χρόνια, με πρωτοβουλία μιας τοπικής ομάδας φίλων του κινηματογράφου, με δημιουργική διάθεση και κοινό όραμα και αγάπη για την «’Έβδομη Τέχνη»

Μια πρωτοβουλία, που με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να καταξιωθεί ως ένας θεσμός διεθνούς εμβέλειας και υψηλού επιπέδου, με εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αποτελεί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, όχι μόνον επειδή προβάλλει ένα ιδιαίτερο είδος κινηματογραφικών έργων, αυτών της μικρής διάρκειας, αλλά συνιστά το μοναδικό Εθνικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ τέτοιου είδους στη χώρα μας, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους κινηματογραφιστές, να προβάλλουν τη δουλειά τους και να εισέλθουν με αξιώσεις στο χώρο του κινηματογράφου.

Ο καλλιτεχνικός αυτός δεσμός, έχει διττή συμβολή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, πρώτον γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης διεθνών παραγόντων της τέχνης του κινηματογράφου και δεύτερον, επειδή γεννήθηκε και άνθισε στην Περιφέρεια, έξοχο παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Τα Χανιά, ως πολιτιστική μητρόπολη του Νότου, φιλοξενεί και στηρίζει με ιδιαίτερη θέρμη τις πολύ-πολιτισμικές τάσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ Δράμας, όπως εξάλλου και τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr


Το φεστιβάλ \”φιλοξενείται\” στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook