Υπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για το βασανισμό και τον εξευτελισμό ενός διαδηλωτή από αστυνομικές δυνάμεις στο Κίεβο, μετά τη δημοσίευση βίντεο.

Στο βίντεο που διέρρευσε σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους απεικονίζεται ένας νεαρός άντρας τον οποίο οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν γδύσει εντελώς.

Οι αστυνομικές αρχές αναγκάζουν τον άντρα να σταθεί γυμνός στο χιόνι και τον αναγκάζουν να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Σύμφωνα με ηγέτες των διαδηλωτών, ο άντρας που γνωρίζει την ταπείνωση στα χέρια των Αρχών είναι ο Mykhailo Gavrylyak, όπως αναφέρει το αυστραλιανό ABC.

Οι διαδηλώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στο Κίεβο είναι ιδιαίτερα σφοδρές, με πέντε ανθρώπους να έχυν χάσει τη ζωή τους και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει τη βιαιότητα που επιδεικνύουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγγελίες για παρόμοια μεταχείριση με το γυμνό άντρα του βίντεο, κάνει και ο 17χρονος μαθητής Mikhail Nizkoguz, σε ανταποκριτή του BBC.

Ο μαθητής δήλωσε ότι βασανίζονταν για ώρες και πως εξαναγκάστηκε να γδυθεί στο κρύο και να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Παράλληλα, κατήγγειλε πως ξυλοκοπήθηκε και πως τον έκοψαν με μαχαίρια.

Κατέληξε στο νοσοκομείο, με το πρόσωπο και το σώμα του να καλύπτονται από πληγές. «Μου είπε ότι όταν κοίταξε τον ένστολο στα μάτια, “μπορούσε να δει ότι το απολάμβαναν”», μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Δείτε το βίντεο από βασανισμό διαδηλωτή…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook