Είναι η απάντηση του κοινωνικού δικτύου στην πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Πρίνστον πως θα χάσει το 80% των μελών του σε τρία χρόνια

Κανέναν φοιτητή δεν θα έχει το πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2021, σύμφωνα με μελέτη των αναλυτών του facebook!

Με αυτή την αιχμηρή ανάλυση, οι επιστήμονες του κοινωνικού δικτύου απαντούν στην πρόσφατη έρευνα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, που λέει πως σε τρία χρόνια το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του.

Χρησιμοποιώντας μια ανάλογη μέθοδο λοιπόν, οι αναλυτές δεδομένων του κοινωνικού δικτύου κατέγραψαν τις τάσεις των αναζητήσεων της Google, τα λεγόμενα «google trends» και... απεφάνθησαν πως σε λιγότερο από δέκα χρόνια στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Πρίνστον δεν θα έχει απομείνει ούτε ένας φοιτητής!

Τα νέα «like» στη σελίδα του Πρίνστον καταγράφουν πτωτική πορεία, οι επιστημονικές διατριβές, σύμφωνα με τον μελετητή της Google «Google Scholar» επίσης μειώνονται, και τέλος, οι αναζητήσεις για το Πρίνστον στη google.com καταγράφουν καθοδική τροχιά. Επομένως; Δεν θα απομείνει φοιτητής έως το 2021!

Στην ανακοίνωσή τους βέβαια, «επισημαίνουν» με πολύ καυστικό τρόπο πως «Ανησυχούμε για το Princeton, περισσότερο όμως ανησυχούμε για την μοίρα του πλανήτη μας. Τα Google Trends δείχνουν ότι μέχρι το 2060 δεν θα έχει υπάρχει αέρας στην Γη, γεγονός που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα»!

Σε αντιστοιχία με την έρευνα του Πρίνστον, τονίζουν ειρωνικά πως μιας και αυτή η μελέτη δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, θα πρέπει τα μέλη του Facebook να κάνουν Like για να του προσδώσουν την απαραίτητη εγκυρότητα...

Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του facebook «βάζει τα πράγματα στη θέση τους»: Δεν είναι όλες οι μελέτες ίδιες και κάποιες μέθοδοι ανάλυσης μπορεί να οδηγήσουν σε τρελά συμπεράσματα.

protothema.gr