Με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της βρετανικής κυβέρνησης απειλεί ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων από το Barnsley. Οι Michael και Paul Atwal-Brice ανακάλυψαν πως δεν μπορούν να παντρευτούν στις 29 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα μπει σε εφαρμογή ο νόμος που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, κι αυτό επειδή έχουν ήδη συνάψει πολιτικό γάμο.

Το ζευγάρι ενώθηκε το 2008 με πολιτική διαδικασία, καθώς τότε δεν επιτρέπονταν οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

Σχεδίαζαν να γίνουν ένα από τα πρώτα ζευγάρια που θα παντρεύονταν μόλις ο νέος νόμος θα έμπαινε σε ισχύ, είχαν ήδη διαλέξει τα γαμπριάτικα κοστούμια τους και είχαν παραγγείλει και τη γαμήλια τούρτα όταν τους χτύπησε αυτό που ο Paul χαρακτήρισε «νομική βόμβα».

Όταν όμως επιχείρησαν να κανονίσουν τις διαδικασίες της τελετής, ενημερώθηκαν πως δεν θα μπορούσαν να παντρευτούν παρά μόνο αν… χωρίσουν, αν διαλύσουν δηλαδή την πολιτική συμβίωση με ένα… διαζύγιο.

Η βρετανική κυβέρνηση, εξηγεί ο «Guardian», δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα μπορούν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να μετατρέπουν την πολική συμβίωσή τους σε γάμο. Αυτή η διαδικασία δεν αναμένεται να οριστικοποιηθεί πριν το τέλος του 2014, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

«Μας τιμωρούν επειδή είμαστε ήδη σε πολιτική συμβίωση», δηλώνει ο 34χρονος Ρaul που έχει δίδυμους γιους επτά ετών με τον 29χρονο Michael. «Κανένα ζευγάρι δεν θα πρέπει να καλείται να χωρίσει για να παντρευτεί. Για να διαλύσεις την πολιτική συμβίωση πρέπει να πάς στα δικαστήρια, να έχεις έναν καλό λόγο που ζητάς το τέλος. Το ότι θέλουμε να παντρευτούμε δεν είναι ένας πολύ λογικός λόγος για να ακυρώσουμε την πολιτική συμβίωση», τονίζει.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook