Μία μέρα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου ο Νικ Καλάθης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Nova και μίλησε για την εμπειρία του από το πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του.
Ο Ελληνοαμερικανός πλέι μέικερ αφού εξήγησε ότι θα του πάρει… καιρό να το συνειδητοποιήσει, στάθηκε στους Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδη, τον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και την… άμυνά του στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την κατάκτηση της Euroleague:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Η κατάκτηση της Euroleague ήταν από τους στόχους της ομάδας, αλλά και προσωπικός στόχος. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που με όλη την ομάδα, προπονητές και παίκτες, το πετύχαμε».

Για τον τελικό του κυπέλλου:

«Η ομάδα έπαιξε καλά την κατάλληλη στιγμή. Η χρονιά ήταν πιο δύσκολη απ\’ ό,τι το Final-4. Μακάρι να κατακτήσουμε και το Κύπελλο, να πάρουμε ακόμη έναν τίτλο την Κυριακή».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Μαθαίνω κάθε μέρα κάτι απ\’ αυτόν. Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Είναι ο ηγέτης μας. Κάνει τα πάντα στο παρκέ. Μαθαίνουμε απ\’ αυτόν. Αξίζει ό,τι έχει καταφέρει. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει πετύχει τα πάντα. Με βοηθά πολύ. Είναι όμως εξαιρετικός και ως άνθρωπος. Με συμβουλεύει».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού:

«Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι. Μας έχουν βοηθήσει όλη τη χρονιά. Δεν μπορούμε χωρίς αυτούς. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε το βράδυ στην επιστροφή μας».

Για την άμυνα του στον Ναβάρο κατά τη διάρκεια των προημιτελικών:

«Δεν υπάρχει μυστικό για την άμυνα στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο κόουτς μού έδωσε την ευκαιρία κι έδειξε πως με εμπιστεύεται. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Πετύχαμε ό,τι δεν περίμεναν να πετύχουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook