Τα εκατομμύρια ευρώ της επικήρυξης για τον Χριστόδουλο Ξηρό φαίνεται ότι ήταν το απόλυτο κίνητρο για χιλίαδες Ελληνες να «σπάσουν» τα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής .

Εκεί που επικρατούσε σιωπή και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλέξουν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο για να προχωρήσουν στον εντοπισμό του δραπέτη, τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν και δεν προλαβαίνουν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν όλες τις πληροφορίες.

Ένα εκατομμύριο ευρώ υπόσχεται το κράτος σε αυτόν που θα βοηθήσει επαρκώς με τις κατάλληλες πληροφορίες στον εντοπισμό του νούμερο ένα καταζητούμενου αυτή την ώρα στην Ελλάδα.

Μετά τη χθεσινή πληροφορία πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πως «δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση» και πως ο ίδιος έχει έτοιμη ομάδα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βάλουν σε τάξη όλες τις πληροφορίες και να κυκλώσουν το «Μανώλη» της «17Ν».

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας είναι καθημερινές, αξιοποιώντας όλα τα νεώτερα που σχετίζονται με πρόσωπα που πιθανώς να αποτελούν την ομάδα υποστήριξης του Ξηρού. Μέσα σε τρεις μόνο ημέρες έχουν γίνει δεκάδες έλεγχοι σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν συλληφθεί επτά άτομα.

Πάντως, τα φυλακισμένα μέλη της «17Ν» αποκηρύσσουν τις πρακτικές του Χριστόδουλου Ξηρού, με τον αδερφό του Σάββα να δηλώνει σε ραδιόφωνο πως «είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», ενώ ηχηρότερη ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Κουφοντίνα να γράφει σε επιστολή του ότι «η «17 Νοέμβρη» έχει τελειώσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook