Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε μετά την απολογία της στις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου η υποψήφια βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Θέμις Σκορδέλη, η οποία κλήθηκε να απολογηθεί για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η Θ. Σκορδέλη, αρνήθηκε σύμφωνα με πληρηφορίες, ενώπιον των δυο ανακριτριών την κατηγορία που αντιμετωπίζει, χωρίς όμως να πείσει τις ανακρίτριες και εισαγγελέα που την έκριναν προφυλακιστέα.

Στη δικογραφία για την υπόθεση της Χ.Α., την οποία ερευνούν οι κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις που περιγράφουν τη δράση Θ. Σκορδέλη- γνωστή και ως «αγανακτισμένη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα».

Μια από τις καταθέσεις αυτες είναι και αυτή του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, ο οποίος είχε αναφέρει στις δυο ανακρίτριες: «Κάθε βράδυ και μέχρι 17/11/2011 πήγαινα και εγώ στον συγκεκριμένο χώρο προσευχής (αναφέρεται σε υπόγειο στην πλατεία Αττικής όπου προσεύχονταν μουσουλμάνοι, το οποίο, όπως καταθέτει, μέλη της Χ.Α. είχαν επιχειρήσει να κάψουν). Ο χώρος αυτός από τότε φυλάσσονταν με εντολή του Αττικάρχη. Παρ’ όλα αυτά, κάθε βράδυ έρχονταν ομάδες άνω των 20 ατόμων, που αποτελούνταν από γυναίκες και μικρά παιδιά, και επιτίθονταν σε μένα. Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και η κυρία Θέμις Σκορδέλη. Την ίδια ημερομηνία και γύρω στις 21:30 βγήκα από τον ανωτέρω χώρο προσευχής μόνος μου και κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου, το οποίο είχα σταθμεύσει μακριά φοβούμενος μη το σπάσουν.

Περπατώντας προς το αυτοκίνητο είδα ξαφνικά 50 άτομα περίπου, όλων των ηλικιών, που βγήκαν μπροστά μου χωρίς να μπορώ να καταλάβω από που, με επικεφαλής πάλι την κυρία Σκορδέλη, οι οποίοι κατευθύνονταν προς εμένα. Δεν μου επιτέθηκαν, πέταγαν μπουκάλια προς το μέρος του, ένα από τα οποία με χτύπησε στο στήθος και όπως συνήθως φώναζαν συνθήματα και απειλές σε βάρος των μεταναστών. Τα άτομα αυτά ήταν παιδιά από 10 ετών και πάνω, άνδρες αλλά και γυναίκες όλων των ηλικιών».

Η Θ. Σκορδέλη έχει όμως και άλλες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη καθώς στις 18 Ιουνίου αναμένεται να δικαστεί μετά από αναβολή για σειρά πλημμεληματικών πράξεων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ακόμη, σε βάρος της εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες για αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

protothema.gr