Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία μάλιστα θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα πέσουν απόψε στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα.

Χιόνια θα πέσουν επίσης από απόψε στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός, με τους ανέμους όμως να πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, κατά τόπους θυελλώδεις, έως και 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας.

Σταδιακά οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειοι έντασης μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook