Όλοι έχουμε ακούσει για τον τρομοκράτη Μπιν Λάντεν, σχεδόν κανείς όμως δεν γνώριζε μέχρι σήμερα για τον «πατέρα» Οσάμα και την ζωή του στην Αμποταμπάντ.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τις τρεις συζύγους του και την κόρη του, στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν ζούσαν εσώκλειστα και άλλα 16 παιδιά τα οποία οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που σκότωσαν τον Οσάμα δεν τα πείραξαν.

Σύμφωνα με το Reuters, τα 16 αυτά παιδιά ζούσαν υπό την πλήρη εποπτεία του Μπιν Λάντεν ο οποίος δεν τους επέτρεπε να πάνε σχολείο, ενώ σπάνια έβγαιναν από το σπίτι.

Όταν μάλιστα έβγαιναν συνοδεύονταν πάτα από κάποιον ενήλικο.

Τα παιδιά μορφώνονταν μέσα στο κρησφύγετο – φρούριο σε μια αίθουσα που ήταν πλήρως εξοπλισμένη με όλα όσα χρειάζεται ένα σχολείο.

«Τα παιδιά δεν μπορούσαν να πάνε στα διπλανά σχολεία για να μην αφήσουν ίχνη που θα μπορούσαν αν οδηγήσουν στον Οσάμα», ανέφερε Πακιστανός αξιωματούχος.«Ο Μπιν Λάντεν ήταν πολύ προσεχτικός και μυστικοπαθής όσον αφορούσε στα παιδιά», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που κρατούνται από τις πακιστανικές αρχές μετά την δολοφονία του Μπιν Λάντεν είναι και οι τρεις γυναίκες του, μία από την Υεμένη και δύο από τη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, οι δύο που προέρχονται από την Σαουδική Αραβία είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένες, ενώ η μια από αυτές έχει και διδακτορικό στον Ισλαμικό δίκαιο.

Οι δύο μορφωμένες αυτές κυρίες ήταν και οι δασκάλες των παιδιών στο κρησφύγετο.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τέσσερα από τα παιδιά που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν τα εγγόνια του Λάντεν.

Πάντως, οι γείτονες του Οσάμα, συγκλονιστήκαν όταν έμαθαν ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έμενε δίπλα τους ο Νο 1 καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο. Μερικοί ανέφεραν, ωστόσο, ότι η περίεργη συμπεριφορά των γειτόνων τους είχε κινήσει το ενδιαφέρον τους.

Οι πακιστανικές αρχές ανέφεραν ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση οι γυναίκες και τα παιδιά θα σταλούν στις χώρες καταγωγής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook