Άσχετα με το γεγονός ότι στην γενική συνέλευση της Δευτέρας (9/5) στα γραφεία του ΑΟΧ κατατέθηκε μέσω στενού συγγενόυ του η πρόταση του Μανώλη Τζινευράκη για να συμμετάσχει στα κοινά της ομάδας, ο Νότης Ψυλλάκης ήταν το πρόσωπο της όλης διαδικασίας. Ο επίτιμος πρόεδρος των «μπλε» ήταν ο μόνος όλο αυτό το διάστημα που είχε δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του για επιστροφή στα διοικητικά της ομάδας και που μάλιστα είχε καταθέσει και προτάσεις. Για ακόμα μια φορά εξεδήλωσε την επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και των φίλων του να αναλάβουν την ομάδα αρκεί να πληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ψυλλάκη στα ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης:

«Αυτό που μπορούμε επί του παρόντος να ανκοινώσουμε στους φίλους της ομάδας, γιατί ξέρουμε την αγωνία των πολυπληθών φιλάθλων μας, είναι ότι έγινε μια διεξοδική συζήτηση. Είδαμε όχι μόνο το διοικητικό σκέλος του απολογισμού αλλά κυρίως τα οικονομικά στοιχεία τα οποία είναι κρίσιμα για να δουμε αν υπάρχει δυνατότητα για να πορευτεί η ομάδα με επιτυχία, να έχει μια υγιή οικονομική κατάσταση και να υπάρχει μία προοπτική ανάλογη των φιλοδοξιών που έχουμε όλοι μας.Ύστερα από τις τοποθετήσεις που έγιναν και από τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν, θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εξαχθεί ένα συμπέρασμα που να μην επιδέχεται αμφιβολίες ως προς το συνολικό ύψος των οφειλών της ομάδα, δηλαδή για διάφορους λόγους τεχνικούς κάποια στοιχεία δεν έχουν συλλεχθεί ακόμα. Τις τελευταίες μέρες ωστόσο σε καθημερινή βάση από ότι ξέρω τα μέλη του συμβουλίου προσπαθούν να συγκεντρώσουν αυτά τα στοιχεία, επομένως υπάρχει μια επιφύλαξη στο αν και κατά πόσο η οφειλή είναι στο Α ή στο Β ποσό. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι υπάρχει η αταλάντευτη αποφασιστικότητα των μετόχων της ομάδας να στηρίξουν την κατάσταση με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σταθμιστούν οι οφειλές, θα υπάρξει μια προσπάθεια αντιμετώπισής τους, λέω όμως και πάλι αν αυτή την προσπάθεια αναλάβει να την ηγηθεί το Α διοικητικό σχήμα ή το Β δεν είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε. Εγώ σε ότι με αφορά προσωπικά και σε ότι αφορά τους φίλους που μου έχουν δώσει την εντολή να μιλήσω και για λογαριασμό τους πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε θέσει μια σειρά από προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν και με το οικονομικό σκέλος, αλλά όχι μόνο με αυτό.Αυτές τις έχουμε διατυπώσει δημόσια και στη γενική συνέλευση της ομάδας και σε πρόσφατη παρέμβαση μας στα ΜΜΕ. Κατά συνέπεια λέω πάλι ότι πρέπει να πληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις, δεν θα τις πω αναλυτικά, θυμίζω ωστόσο ότι θα πρέπει να έχουμε και τον έλεγχο του ερασιτέχνη ΑΟ Χανιά. Όπως επίσης σε μια τέτοια περίπτωση ανάληψης από πλευράς μας της διοίκησης της ομάδας θα πρέπει οι μετοχές οι υφιστάμενες χωρίς να αλλάξουν κυριότητα να τεθούν στην διάθεση της διοίκησης για 12 μήνες έτσι ώστε να μπορέσει να ασκήσει ακώλλυτα και ανεμπόδιστα τα καθήκοντά της. Δίπλα όμως σε όλα αυτά οπωσδήποτε απαρέγκλιτη προϋπόθεση είναι να δούμε εάν οι οφειλές είναι σε ένα σημείο τέτοιο που είναι αντιμετωπίσιμες τουλάχιστον με βάση τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες».

 

Στη συνέχεια ο Νότης Ψυλλάκης μίλησε για το κλίμα της συνέλευσης και την σημαντική απόφαση του βασικού χορηγού, της Jet Oil να συνεχίσει με το ίδιο ποσοστό την βοήθειά της στην ομάδα:

«Στη συνεδρίαση υπήρχε ειλικρινής διάθεση να συννενοηθούμε εφ’ όλης της ύλης, μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα, διαφορετικές προσεγγίσεις μπορεί να υπήρχαν αλλά επαναλαμβάνω το κλιμα ήταν πάρα πολύ καλό. Επίσης αυτό που πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί είναι ότι ο βασικός μέτοχος της ομάδας δηλαδή η Jet Oil κάνει μια γενναία κίνηση για την απεμπλοκή μας από το αδιέξοδο δηλώνοντας ότι και φέτος θα βοηθήσει την ομάδα διατηρώνταςτο ποσοστό το οποίο έχει με την αυτονόητη φυσικά προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει στα πλαίσια μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με απόλυτη διαφάνεια στην οποία δεν θα είναι μόνο η Jet Oil αλλά θα είναι και άλλοι Χανιώτες, οι οποίοι και θα συμπράξουν. Ωστόσο αυτή η κίνηση για μένα είναι καθοριστική, πρώτον γιατί είναι μια νότα αισιοδοξίας και δεύτερον γιατί ξεκινάς από τον βασικό μέτοχο και λές ότι παρά τις δυσκολίες και παρά τα λάθη που έγιναν και τις παραλήψεις λέει και φέτος ότι θα είμαι παρών και αυτό το κάνουν οι αδερφοί Μαμιδάκη σαν Χανιώτες αλλά και γιατί σέβονται την συμβολή μέχρι σήμερα που έχει η εταιρεία στα δρώμενα της ομάδας. Από εκεί και πέρα όμως εξαρτάται και από τους υπόλοιπους αν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία».

 

Κατόπιν ρωτήθηκε για την πρόταση του Μανώλη Τζινευράκη:

«Ο κ. Τζινευράκης ο οποίος μέσω στενού συγγενού του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Θα το κάνει τις επόμενες μέρες και μάλιστα θα υπάρξει μία συνάντηση μεταξύ εμένα και του κ. Τζινευράκη. Δεν έχει καταστήσει σαφές αν αυτή η συμμετοχή θα έχει την μορφή της ενίσχυσης της μετοχικής βάσης της ομάδας ή αν θα έχει να κάνει με μια χορηγία, ή αν έχει να κάνει με την διάθεσή του να συμπράξει σε διοικητικό σκέλος και να προσφέρει ίσως καποιες γνωριμίες ή διασυνδέσεις που έχει. Για όλα αυτά και είναι λογικό αυτό διατήρησε μια επιφύλαξη, να κουβεντιάσει, να δει πως έχουν τα πράγματα και βεβαίως να δει και εκείνος  ποια είναι ακριβώς η οφειλή της ομάδας και αν υπάρχει δυναμική και προοπτική.Συνεπώς δεν πρόκειται για διαφορετικό σχήμα αλλά για μία κατάθεση και μια πρόσθεση στο ταμείο της κοινής αγωνίας».

 

Για το αν έχουν προκύψει νέα άτομα στην ομάδα φίλων του επιχειρηματιών είπε:

«Οι φίλοι που ενδιαφέρονται, π.χ. ο Παντελής Ευθυμάκης και ο Γιάννης Ξυλούρης και κάμποσοι άλλοι που όλοι είναι γνωστοί και έχουν μια οικονομική επιφάνεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέτουν σαν όρο να έχουμε καθαρή κατάσταση εφ’ όλης της ύλης και στο τι οφείλει η ομάδα και στο ποιο θα είναι το διοικητικό status, στο τι θα γίνει με τις μετοχές αλλά και με τον ερασιτέχνη. Είναι πράγματα στα οποία έχουμε αναφερεθεί. Χωρίς απόλυτη διαφάνεια και ξεκαθάρισμα παλαιών νοσσηρών καταστάσεων δεν μπορεί να γίνει κάτι. Επίσης δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν και μέτοχοι και παλαιά μέλη της διοίκησης που επίσης έχουν την διάθεση να εξακολουθήσουν την προσπάθεια και να συνεισφέρουν και αυτή την σαιζόν, που περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

 

Τέλος ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχει διαφάνεια είπε:

«Δεν με ενδιαφέρει τι έχιε γίνει στο παρελθόν. Εγώ κοιτάζω μπροστά στο μέλλον. Εάν μας δοθούν τα στοιχείαπου χρειαζόμαστε και που βλέπω ότι γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης του συνόλου τους τα υπόλοιπα για εμάς είναι παρελθόν δεν θα μείνουμε σε αυτά».     

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης