Το έλλειμμα των οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010, αλλά και η οικονομική πολιτική για την τριετία 2012 -2014 ήταν τα δύο βασικά θέματα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Μπομπ Τρα.

Η συνάντηση, που είχε και χαρακτήρα προετοιμασίας εν όψει του \”τεστ\” την ερχόμενη Πέμπτη των τεχνικών κλιμακίων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δεν αναλώθηκε μόνο στον απολογισμό του 2010. Ο κ. Τρα όμως επέμεινε ιδιαίτερα στα θέματα που είχε θίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε ποιά θέματα επικεντρώνεται το ΔΝΤ:

Ο κ.Τρα ζήτησε το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημόσιων νοσοκομείων το 2010 οι οποίες ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ. Ζήτησε, μάλιστα, μια αναλυτική λίστα των οφειλομένων ώστε οι ομάδες εργασίας που θα έρθουν στις 27 του μήνα να μην ξεκινήσουν τη συλλογή στοιχείων από μηδενική βάση.

Ένα ακόμη θέμα της χθεσινής συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός για την πορεία της οικονομικής πολιτικής από το 2011 μέχρι και το 2014.

Τα φετινά μέτρα έχουν συμφωνηθεί μεν από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά πλέον θα πρέπει να εξεταστεί η αποδοτικότητα και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Στο τμήμα που αφορά τα μέτρα της τριετίας 2012 -2014 ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Τόνισε όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος των νέων μέτρων θα αφορά περαιτέρω περικοπή δαπανών κυρίως από το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι νέους φόρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook