Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από θραύσματα υαλοπινάκων, που εκσφενδονίστηκαν από τις εκρήξεις που προκάλεσε ο βομβαρδισμός νωρίς τα ξημερώματα από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, στο κέντρο της Τρίπολης.

" Δύο από τα παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου", ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι αρχές μετέφεραν δύο φορές τους ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή Νταχμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης, για να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα, όπως ισχυρίστηκαν, της νέας πυραυλικής επίθεσης των δυνάμεων της Συμμαχίας.

Στην πρώτη επίσκεψη στην τοποθεσία του Νατοϊκού πλήγματος, οι δημοσιογράφοι είδαν τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτηρίου, που φιλοξενούσε την Ύπατη Αρμοστεία για τα Παιδιά. Το οικοδόμημα είχε πλήρως καταρρεύσει από το βομβαρδισμό.

Το εν λόγω κτήριο που χρονολογείτο από την εποχή της αποικιοκρατίας στη χώρα, είχε υποστεί ήδη καταστροφές από προηγούμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, που όπως ισχυρίζονται οι αρχές της Λιβύης είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.

Στη δεύτερη επίσκεψη, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα μισογκρεμισμένο πύργο τηλεπικοινωνιών που οι επίσημοι ισχυρίστηκαν ότι παρείχε υποστήριξη στη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ