Πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις φαρμακοποιοί, εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης ναρκωτικών χαπιών, που εξαρθρώθηκε στη Ρόδο.

Οι φαρμακοποιοί, ηλικίας 39, 50 και 42 ετών, ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος Βούλγαρος κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης, κλοπής, κατοχής, διακίνησης και παράνομης χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, καθώς και παράβασης του τελωνειακού κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ο 50χρονος ημεδαπός, τουλάχιστον την τελευταία διετία, πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές χαπιών, τα οποία αγόραζε παράνομα από τους προαναφερόμενους φαρμακοποιούς με σκοπό τη διακίνηση τους σε τοξικομανείς του νησιού ενώ ο Βούλγαρος αγόρασε επτά φορές χάπια με τις συγκεκριμένες συνταγές για λογαριασμό και κατ\’ εντολή του πρώτου.

Στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του 50χρονου βρέθηκαν 437 ναρκωτικά χάπια, τρία δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων, τα οποία χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Για τις δύο ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια και για την τρίτη κλοπή. Βρέθηκαν, επίσης, εννέα σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση και 14 φιάλες ποτών, στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος.

Στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν 92 ναρκωτικά χάπια και στα φαρμακεία ιδιοκτησίας του 39χρονου, του 50χρονου και του 42χρονου 145, 104 και 88 εκτελεσμένες πλαστές ιατρικές συνταγές αντίστοιχα. Τα ναρκωτικά χάπια που υπολογίζεται ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα φτάνουν τα 40.000.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook