Ένα θυροκολλημένο σημείωμα στην πόρτα του εξοχικού του Μιχάλη Λιάπη στο Καρπενήσι, με αποστολέα το δήμο, αποτελεί την πρώτη επίσημη διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου σε βάρος του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η αποκάλυψη ότι ο κ. Λιάπης δήλωνε τη βίλα των 233,05 τ.μ. ως τριάρι των 90 τ.μ. για να γλιτώνει φόρους και τέλη φέρνει τον ίδιο μπροστά σε μπαράζ προστίμων και νέων χρεώσεων.

Ο πρώην υπουργός καλείται πλέον να καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ στο δήμο Καρπενησίου ως χρωστούμενα δημοτικά τέλη της περιοχής, επειδή δήλωνε λιγότερα τετραγωνικά για το σπίτι του.

Ο κ. Λιάπης θα πρέπει ακόμη να εξηγήσει για ποιο λόγο οι παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής, όπως συμβαίνει σε επαγγελματικούς χώρους.

Επίσης, επιπρόσθετες αυξήσεις, εξαιτίας του χαρατσιού, θα υπάρξουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ, στις οποίες θα προστεθούν τα ποσά αναδρομικά.

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Λιάπης φέρεται να έρχεται αντιμέτωπος με σειρά υψηλών προστίμων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε έλεγχο για το αν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε υπό νόμιμες προϋποθέσεις. Ο κ. Λιάπης οφείλει να επιστρέψει ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια εφόσον αποδειχθεί ότι το σπίτι του δε λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας. Έλεγχος επίσης γίνεται και για τη νομιμότητα του τρόπου ανακαίνισης του οικήματος.

newsbeast.gr από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook