Ο προβληματισμός και οι ανησυχίες που προκλήθηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, αυξάνονται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες προσφυγές, που συνεπάγονται μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, αν γίνουν αποδεκτές, αναμένεται να εκδικαστούν προσεχώς.

Σημαντική είναι και η εκδίκαση των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από πανεπιστημιακούς, που επίσης ζητούν να εξαιρεθούν των μειώσεων σε αποδοχές και επιδόματα που τους επέβαλε ο νόμος του 2012 για τα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια.

Όμως, όπως σημειώνει η Καθημερινή της Κυριακής, ακόμη πιο σημαντικές είναι οι αποφάσεις που αφορούν τις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και Ταμείων, που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι φόβοι της κυβέρνησης αυξάνονται, από το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, απόφαση-γνωμοδότηση του ΣτΕ επί Προεδρικού Διατάγματος, για το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την οποία οι εφάπαξ παροχές οφείλουν να είναι ευθέως αναλογικές με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί από τους εργαζομένους.

Κρίσιμη θεωρείται επίσης απόφαση που ήδη έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου, έχει δημιουργηθεί από τις δικές του εισφορές και η όποια μείωσή του προσκρούει σε βασικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.

in.gr