Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να αρθεί η αδικία στους μικροομολογιούχους, ζητά με επιστολή του προς τον κ.Σαμαρά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Μετά από επίσκεψη στο κ.Κουράκη από τον οποίο ζήτησαν τη στήριξή του, πολιτών κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων το Μάρτιο του 2012 και στα φυσικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να απομειώνονται οι αποταμιεύσεις τους, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στο Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να εξετάσει το θέμα και να αποκατασταθεί η αδικία.

«Αυτή η συμπεριφορά της Πολιτείας,τονίζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, σε βάρος ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια, για να μειωθεί ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας, είναι καταφανώς άδικη. Παρουσιάζει δε την εικόνα ενός Δημοσίου, που όχι μόνο δεν τηρεί τα συναλλακτικά ήθη, αλλά παραβιάζει και κάθε κανόνα δικαίου».

«Έκτοτε, επισημαίνει, αν και συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και φαίνεται σα να έχει ξεχαστεί εντελώς το θέμα, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε 15.000 οικογένειες.

Η επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου στον Πρωθυπουργό

Προς
τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά από επίσκεψη ομάδας πολιτών κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας αυτό το σοβαρό θέμα που συνδέεται άμεσα με την αξιοπιστία της Πολιτείας και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει τους πολίτες.
Το "κούρεμα" των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το Μάρτιο του 2012 που περιέλαβε και φυσικά πρόσωπα, επέφερε βαρύτατο πλήγμα στους ιδιώτες αποταμιευτές, που, χωρίς τη συναίνεση τους, είδαν ξαφνικά να απομειώνονται οι αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής, σε ποσοστό που πρακτικά προσεγγίζει το 85%.
Αυτή η συμπεριφορά της Πολιτείας, σε βάρος ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο και έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια, για να μειωθεί ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας, είναι καταφανώς άδικη. Παρουσιάζει δε την εικόνα ενός Δημοσίου, που όχι μόνο δεν τηρεί τα συναλλακτικά ήθη, αλλά παραβιάζει και κάθε κανόνα δικαίου.
Έκτοτε, αν και συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και φαίνεται σα να έχει ξεχαστεί εντελώς το θέμα, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε 15.000 οικογένειες.
Θα παρακαλούσαμε κ. Πρόεδρε, παρά το φόρτο των προβλημάτων σας, να εξετάσετε το θέμα, για να αποκατασταθεί μια αδικία, που έχει φέρει σε απόγνωση ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων Πολιτών.

Flashnews.gr