Σοβαρές καταστροφές υπέστη το Ληξούρι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κεφαλονιά, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης. Μαντρότοιχοι έπεσαν, σκεπές σπιτιών, σχολείων και ιδρυμάτων κατέρρευσαν

Όπως αναφέρει στο newpost η διαχειρίστρια του kefaloniapress Ελένη Χιόνη: «Δεν υπάρχει σπίτι στο Ληξούρι που να μην έχει πληγεί από το σεισμό. Σε πολλά κατέρρευσαν οι τοίχοι, σε άλλα οι σκεπές, ενώ σχεδόν σε όλα τα σπίτια και τα γραφεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οικοσκευές και εξοπλισμοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ληξουρίου, το Γυμνάσιο της πόλης αλλά και το Γηροκομείο, του οποίου η σκεπή έχει μερικώς καταρρεύσει.

Αυτήν την ώρα γίνεται επιχείρηση μεταφοράς των τροφίμων. Ως πρώτη λύση έχει προκριθεί η μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης το οποίο είναι σε καλή κατάσταση.

«Εχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή. Στο γραφείο μου δεν έχει μείνει τίποτα, από έπιπλα μέχρι υπολογιστές έχουν καταστραφεί το πάντα», λέει στο newpost ο κάτοικος της πόλης Βαγγέλης Λουκέρης.

Θα «βγάλουν» τη νύχτα στις πλατείες

Οι κάτοικοι του Ληξουρίου και του Αργοστολίου είναι έντρομοι και έχουν όλοι βγει από τα κτίρια σε δρόμους και πλατείες. Όπως αναφέρουν, τη νύχτα δεν θα μπουν στα σπίτια τους ενώ ήδη από το μεσημέρι στο νησί επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, με δυνατή βροχή και τσουχτερό κρύο.

«Είναι μια δύσκολη μέρα για το νησί και θα είναι μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα», λέει στο newpost ο κύριος Λουκέρης.

newpost.gr