Τον Νοέμβριο του 2008 η ζωή του Dallas Wiens από το Τέξας άλλαξε για πάντα.

Ο 25χρονος τότε οικοδόμος, είχε ένα τρομερό ατύχημα την ώρα που εργαζόταν. Ο άτυχος άντρας υπέστη τρομερά εγκαύματα και έχασε την όρασή του, τα χείλη του, την μύτη του και τα φρύδια του.

Η ιστορία του Wiens έκανε τον γύρω του κόσμου και ο Τεξανός έγινε γνωστός ως ο άντρας χωρίς πρόσωπο.
Επί τρία χρόνια ο Dallas ζούσε ένα μαρτύριο. Ο άτυχος νέος δεν μπορούσε να δει, να φάει, να αισθανθεί τίποτα. Πριν από δυο μήνες όμως ο Wiens υπεβλήθη σε ολική μεταμόσχευση προσώπου.

Ύστερα από μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση που διήρκησε 15 ώρες, ο Dallas απέκτησε ξανά ανθρώπινη μορφή.Τριάντα γιατροί «έδωσαν» ξανά στον Dallas ένα πρόσωπο αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν και την όρασή του.

Ο Wiens είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου και ο δεύτερος σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στην Γαλλία το 2005 σε μια γυναίκα που έχασε το μισό πρόσωπό της ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της, ενώ η πρώτη ολική μεταμόσχευση έγινε στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο σε έναν αγρότη που πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του.

Πάντως, ο Dallas Wiens νιώθει πια απίστευτα χαρούμενος που μπορεί απλά να νιώσει το φιλί της κόρης του ξανά.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ο Wiens είπε ότι το μόλις η μικρή του τον είδε του είπε: «Μπαμπά, είσαι τόσο όμορφος».Τώρα ο Wiens σχεδιάζει να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τέξας και να γίνει «ένας καλός πατέρας».

Ο Dallas Wiens αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο του πρόσωπο στην εκπομπή  «Good Morning America». Φορώντας μαύρα γυαλιά και με ένα μαύρο καπέλο ο Τεξανός  είπε ότι αν δεν υπήρχε η κόρη του, δεν θα δεχόταν οτέ να κάνει την μεταμόσχευση προσώπου.

«Θα μπορούσα να ζω έτσι χωρίς πρόβλημα, αν δεν είχα την μικρή μου», είπε.