Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε φορτίο με πορτοκάλια απο το Άργος, εντόπισαν άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν σε φορτηγό, το οποίο είχε προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε απο το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 59χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος – ψυγείου με επικαθήμενο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του ψυγείου εντός του χώρου του φορτίου, που αποτελούνταν από παλέτες με πορτοκάλια, τετρακόσιες σαράντα έξι (446) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους τετρακοσίων πενήντα ενός κιλών, τριακοσίων πενήντα πέντε γραμμαρίων και τριών δεκάτων (451.355,3).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το Φ/Γ όχημα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (02) συσκευές πλοήγησης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Λιμενική Αρχή Πάτρας για το έτος 2013 έχει εντοπίσει και κατασχέσει συνολικά 1.117,356 κιλά ινδικής κάνναβης, 8,185 κοκαϊνης καθώς και 0,484 κιλά κατεργασμένης κάνναβης.