Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς ταμείου για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο είπε ότι οφείλει να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και να τροφοδοτείται με χρήματα που θα έχουν κατασχεθεί από τους συλληφθέντες διακινητές ναρκωτικών ουσιών.

Η πρόταση του κ. Σαρκοζί έγινε κατά την σημερινή έναρξη μιας διευρυμένης συνόδου των χωρών της G8 με θέμα τη διακίνηση των ναρκωτικών.

«Γιατί να μην χρησιμοποιηθούν όλα τα χρήματα που κατάσχονται από τους διακινητές ναρκωτικών για την ίδρυση ενός διεθνούς ταμείου που θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και ο στόχος του θα είναι η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του εγκλήματος;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαρκοζί μιλώντας ενώπιον υπουργών και πρεσβευτών από 21 χώρες που μετέχουν στη διευρυμένη αυτή σύνοδο.

«Το ταμείο αυτό θα έχει έναν σαφή προορισμό: να υποστηρίξει την ενίσχυση των ικανοτήτων των πιο ευαίσθητων χωρών και αυτών που αντιμετωπίζουν περισσότερο από άλλες χώρες προβλήματα με τα ναρκωτικά. Η βοήθεια θα τα κάνει πιο αποτελεσματικές τις κυβερνήσεις τους στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί.

«Η μάχη κατά των ναρκωτικών δεν είναι μόνο η φυλάκιση των δραστών ή η κατάσχεση των ναρκωτικών, είναι η επίθεση στην πρώτη αιτία ύπαρξής τους:το χρήμα. Πρέπει να στερήσουμε από τους διακινητές το προϊόν του χρήματος. Πρέπει να τιμωρήσουμε πολύ σκληρά τους εγκληματίες, κατάσχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και να μην αρκεστούμε στη φυλάκισή τους» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook