Στιγμές απείρου κάλους έζησε το πλήρωμα της Ryanair που εκτελούσε την πτήση από το Μαρόκο για το Παρίσι όταν αγριεμένοι επιβάτες μετά από καθυστέρηση πέντε ωρών και αλλαγή αεροδρομίου για τη Νάντ στη Δυτική Γαλλία, αποφάσισαν να καταλάβουν το αεροπλάνο.
Σύμφωνα με την γαλλική Metronews την 11η Ιανουαρίου, το αεροπλάνο της εταιρείας με 170 επιβάτες, αναγκάστηκε να κάνει στάση εκτός προγράμματος στη Μαδρίτη λόγο ασθένειας επιβάτη. Εξαιτίας της στάσης υπήρξε καθυστέρηση πέντε ωρών και όταν το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο του Paris’s Beauvais δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω του νόμου για περιορισμό του θορύβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι θα έπρεπε να οδηγηθεί αλλού και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Νάντ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι επιβάτες θα οδηγούνταν με πούλμαν την επόμενη ημέρα στο Παρίσι, μόλις όμως άκουσαν τα νέα άρχισαν να φωνάζουν και να επιτίθενται στο πλήρωμα.
Σύμφωνα με υπάλληλο του αεροδρομίου της Ναντ οι επιβάτες συμπεριφέρονταν με εξαιρετική αγένεια. Το αεροσκάφος και το πλήρωμα βρέθηκαν σε κατάσταση ομηρίας από κάποιους επιβάτες, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
\”Λεηλάτησαν το αεροσκάφος για τρόφιμα, ποτά – ειδικά αλκοολούχα ποτά – τσιγάρα και αρώματα και οτιδήποτε οποιασδήποτε αξίας. Συμπεριφέρονταν σαν ζώα στα μέλη του πληρώματος και τα μέλη του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου\”, σημείωσε.
\”Δεν είμαι ούτε κλέφτης ούτε αεροπειρατής, όμως ήμασταν κουρασμένοι και η κατάσταση ήταν τελείως ανοργάνωτη, ήμασταν πεινασμένοι, διψασμένοι και κανείς δεν μας έλεγε τι πρόκειται να συμβεί\”, σημείωσε ένας από τους επιβάτες της πτήσης.
\”Αφού μας άφησαν κλειδωμένους στο αεροπλάνο για 7 ώρες αντί για 2 1/2 χρειαζόμασταν φαγητό, ανέφερε άλλος επιβάτης. Απλώς προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε να εξυπηρετηθούμε, σημείωσε.
newmoney.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook