«Το οφείλουμε στους πολίτες, μειώνουμε τις τιμές εφόσον δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, κι όχι μόνο για την κυβέρνηση ή για το υπουργείο Ανάπτυξης, να ανοίξουν οι αγορές. 
«Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά και θα επακολουθήσουν 250 ή και περισσότερες παρεμβάσεις στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τα οικοδομικά υλικά. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν καθημερινότητά μας όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε: 
«Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπης που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook