Τη δική του απάντηση στη φωτογραφία της αγαπημένης του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, όπου εμφανίζεται να έχει μετατρέψει σε… καρέκλα μία μαύρη κοπέλα, θέλησε να δώσει ο ένας Ρώσος γκέι φωτογράφος.

Ο Αλεξάντερ Κάργκαλτσεβ, ο οποίος έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, έδωσε τη δική του απάντηση στην «αντιαισθητική και αναίσθητη» όπως τη χαρακτήρισε φωτογραφία της Ζούκοβα αντιπαραβάλλοντας την εικόνα ενός γυμνού μαύρου άνδρα να κάθεται πάνω σε έναν γυμνό λευκό άνδρα.

(Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις)
\"\"

Ο ίδιος αισθάνθηκε πως η κίνηση της Ντάσα δεν ήταν μόνο φυλετική επίθεση αλλά και μία ρατσιστική δήλωση απέναντι στις τάξεις, την ισότητα, τη διαφορετικότητα του χρώματος και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Huffington Post.

Η φωτογραφία του Ρώσου φωτογράφου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Out There».

«Με λυπεί βαθύτατα να διαπιστώνω ότι ο ρατσισμός είναι γκλάμουρ στην πατρίδα μου και έτσι γίνεται όχι μόνο αποδεκτός αλλά και της μόδας από ανθρώπους σαν την κυρία Ζούκοβα. Η δική μου φωτογραφία αντιστρέφει την αδικία και κατά κάποιον τρόπο αποκαθιστά την ισότητα των φύλων, των φυλών και των σεξουαλικών προτιμήσεων.

Δυστυχώς, καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι Ρώσοι θα το θεωρήσουν ακατάλληλο και προκλητικό, ενώ η αποκρουστική εικόνα της Ζούκοβα που επιλέχθηκε να δημοσιευτεί την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δε θα προκάλεσε παρά ελάχιστες αντιδράσεις» εξήγησε ο ίδιος στο περιοδικό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook