Τρία κεφάλια χοίρων εστάλησαν στην εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης. Οι υποψίες στρέφονται στον χώρο της άκρας δεξιάς.
Τρία κουτιά που περιείχαν κεφάλια χοίρων εστάλησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην συναγωγή της Ρώμης, στην πρεσβεία του Ισραήλ και στο Μουσείο Ιστορίας που βρίσκεται στην περιοχή Τραστέβερε της Αιώνιας Πόλης, όπου φιλοξενείται έκθεση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία πρόκειται πιθανόν για πράξη αντισημιτικών οργανώσεων της άκρας δεξιάς. Οι υπεύθυνοι φύλαξης του Μουσείου Ιστορίας αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για «περίεργο δέμα» πολύ πριν το ανοίξουν, αφού η δυσοσμία της αποσύνθεσης ήταν αισθητή αμέσως μόλις το παρέλαβαν.
Ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας Ρέντσο Γκατένια σημείωσε ότι «πρόκειται για μια βάρβαρη και αποτρόπαια πράξη» η οποία «θυμίζει τις αχαρακτήριστες πρακτικές και τις προειδοποιήσεις της μαφίας της Σικελίας».
«Δεν είναι τυχαίο», υπογραμμίζουν μέσα ενημέρωσης, «το ότι η πρόκληση αυτή συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τις δυνάμεις των συμμάχων, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
Εξάλλου στην περιοχή του Τρίτου Διαμερίσματος του δήμου της Ρώμης, άγνωστοι έγραψαν σε τοίχους πολυκατοικιών συνθήματα όπως «Το Ολοκαύτωμα είναι ψέμα» και «Άννα Φρανκ, μεγάλη ψεύτρα».
Η εισαγγελία της Ρώμης διεξάγει έρευνα κατ\’ αγνώστων για «διάδοση φυλετικού μίσους». Καθολικές οργανώσεις και η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Coreis εξέφρασαν ήδη την αλληλεγγύη τους προς τους Εβραίους της Ρώμης.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook