Κοντά στο 40% έχει φθάσει η πτώση των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας με παλαιά διαμερίσματα, στο κέντρο της Αθήνας, να πωλούνται ακόμη και κάτω από την τιμή κόστους.

Ιδιοκτήτες ακινήτων, ανήμποροι να τα νοικιάσουν γονατισμένοι από φόρους, χαράτσια και δημοτικά τέλη, μπροστά στη νέα φορολόγηση στην οποία θα υποβληθούν από φέτος και η οποία θα υπολογιστεί με αντικειμενικές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα πουλάνε όσο-όσο.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», με το ποσό που θα διέθετε κανείς για ένα ετήσιο ενοίκιο, μπορεί να αποκτήσει δυάρια και γκαρσονιέρες σε καλή κατάσταση. Διαμερίσματα σε τιμή ευκαιρίας πωλούνται στις εξής περιοχές:

Κυψέλη
Αγιος Παντελεήμονας
Σεπόλια
Κερατσίνι
Χατζηκυριάκειο
Πλατεία Αμερικής
Παγκράτι
Ιλίσια

Οι μεγάλες ευκαιρίες στα νεόκτιστα της Αττικής

Μεγάλες ευκαιρίες υπάρχουν στις λεγόμενες «μικρομεσαίες» περιοχές, δηλαδή σε:

Νίκαια
Κερατσίνι
Πειραιά
Πετρούπολη
Περιστέρι
Ελευσίνα
Χολαργό
Παγκράτι
Βύρωνα
Ηλιούπολη

Στις περιοχές αυτές καταγράφεται μείωση τιμών της τάξης του 30% και από τα 2.200ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο πριν από την κρίση, σήμερα οι αγοραπωλησίες γίνονται στα επίπεδα των 1.500 ευρώ/τ.μ.

Επίσης, ευκαιρίες παρουσιάζονται στην Ανατολική Αττική, δηλαδή στα Μεσόγεια όπου χτίστηκαν χιλιάδες μεζονέτες και μονοκατοικίες. Πριν από την κρίση οι τιμές κυμαίνονταν από 1.800ευρώ μέχρι 4.000 ευρώ/τ.μ., ενώ σήμερα οι τιμές κυμαίνονται από από 1.500 έως 1.000 ευρώ το τ.μ.

Βυθίζονται οι τιμές και στις ακριβές περιοχές

Πτώση, όμως, δεν σημειώνουν μόνο οι τιμές στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στα Βόρεια και στα Ανατολικά Προάστεια.

Συγκεκριμένα, σε Εκάλη, Καστρί, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Λαγονήσι, Παλαιά Παραλία Θεσσαλονίκης και Πανόραμα διατίθενται πλέον πολύ εντυπωσιακά ακίνητα σε εξαιρετικές τιμές.

Βίλες αξίας 10 εκατ. ευρώ πωλούνται τώρα 6 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις και σε πιο φθηνά ακίνητα της τάξης των 600.000ευρώ – 1 εκατ.ευρώ, τα οποία πωλούνται έως και 40% φθηνότερα.

iefimerida από Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook