Το οδικό έργο Γάζι-Κρουσώνας που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Πρόκειται για ένα μεγάλο, αναπτυξιακό έργο, που θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μαλεβιζίου. Το οδικό έργο, μήκους 16 χιλιομέτρων, με την κατασκευή των κόμβων Καβροχωρίου, Καλεσίων, Καντρί, Κορφών-Λουτρακίου έχει προϋπολογισμό 21 εκ. ευρώ, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013). 
«Ένα ακόμη σημαντικό έργο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης. Την περίοδο αυτή στην Περιφέρεια Κρήτης εκτελούνται 540 έργα, ενταγμένα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, έργα που δίνουν ανάπτυξη, και απασχόληση. Το οδικό έργο Γάζι-Κρουσώνας που επισκεφθήκαμε σήμερα είναι εξίσου σημαντικό, γιατί θα προσφέρει ανάπτυξη σε μια ορεινή περιοχή του Μαλεβιζίου, που συνδέει την πόλη με τα χωριά μας. Με την ολοκλήρωση του θα δώσει πρόοδο, και αναπτυξιακή πορεία στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μαλεβιζίου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία εκτέλεσης του έργου. «Είμαστε απολύτως συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα, αν και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες-καθυστερήσεις με την μεταφορά των δικτύων, επίσης του ΟΤΕ, της ΔΕΗ. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι των δυο πρώτων φάσεων της ασφαλτόστρωσης. 
Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα λίγο πριν τον Κρουσώνα ενώ ετοιμάζεται και το υπόλοιπο. Σε σύντομο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για το 
επόμενο στάδιο που είναι να «πέσει» ο αντιολισθηρός τάπητας, και θα ακολουθήσουν τα στηθαία ασφαλείας και η διαγράμμιση. Μέσα στην Άνοιξη αυτές οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί».
Στο εργοτάξιο παραβρέθηκαν σήμερα επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μαρής, ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Φασουλάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, στελέχη της υπηρεσίας και οι ανάδοχοι του έργου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook