Στην παραχώρηση από έναν γιατρό και έναν διοικητικό υπάλληλο σε κάθε νομό της Κρήτης από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή της Παγκρήτιας Ένωσης Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «τον Αύγουστο του 2011 έκλεισε αμετάκλητα το Περιφερειακό Κλιμάκιο Ασφάλισης ΔΕΗ Κρήτης, που είχε έδρα το Ηράκλειο καθώς και όλα τα Γραφεία Ασφάλισης Προσωπικού στις πρωτεύουσες των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να μείνουν χωρίς γιατρό και χωρίς διοικητικούς υπαλλήλους για θέματα ασφάλισης κλπ. Ο αριθμός των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων σε όλη την Κρήτη είναι περίπου 5000 άτομα και σήμερα δεν έχουν πρόσβαση πουθενά.»

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «ότι πρόβλημα και να παρουσιαστεί στον καθένα, από νέα ασφάλιση, θάνατο, έκδοση βιβλιαρίων υγείας, θεώρηση αυτών, επιδόματα τέκνων που σπουδάζουν κλπ πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα με τεράστιο κόστος» και ζητούν την παραχώρηση από έναν γιατρό και έναν διοικητικό υπάλληλο σε κάθε νομό της Κρήτης από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook