Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα δικαστούν την Τρίτη η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τους από την οικονομική αστυνομία για φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό.

Και οι δύο αρνούνται την κατηγορία -και διά των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους- αλλά θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι τη δίκη τους.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων σε βαθμό πλημμελήματος.

Νωρίτερα, η Οικονομική Αστυνομία, διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανε στον οίκο ευγηρίας. Η σύζυγος Γιακουμάτου κατέχει -σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2012- τη θέση της προέδρου, ενώ ο αδελφός του είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας και επιφυλάχτηκε να προβεί σε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία, θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος να κινηθεί σε βάρος του διαδικασία, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook