Η Κεφαλονιά ξενύχτησε στους δρόμους, σε φιλικά σπίτια και ξενοδοχεία και στα πλοία που έχουν φτάσει στο νησί, με τον φόβο των Ρίχτερ που δεν έχουν σταματήσει να \”χορεύουν\” το νησί, την ώρα που και ο καιρός, κάθε άλλο παρά σύμμαχος θα είναι στους σεισμόπληκτους.

Βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους περιμένει η ΕΜΥ τις επόμενες μέρες στην Κεφαλονιά, την ώρα που οι σεισμολόγοι προειδοποιούν τους κατοίκους να μην μπουν σε σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της Κυριακής, αφού η μετασεισμική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει και η πιθανότητα για έναν μεγάλο μετασεισμό υπάρχει ακόμη.

Και όλα αυτά με το ένα στα δύο σπίτια στο Ληξούρι που έχουν ελεγχθεί να έχει κριθεί ακατοίκητο. Συγκεκριμένα, μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 40 σπίτια σε σύνολο 70 που ελέγχθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος.

Παράλληλα το ίδιο αποτέλεσμα προέκυψε σε τέσσερα από τα εικοσιένα δημόσια κτίρια του νησιού ενώ για άλλα τέσσερα το πόρισμα έδειξε ότι αντιμετωπίζουν «σχετικό πρόβλημα». 

Ο κ. Σιμόπουλος διευκρίνισε ότι γενικώς τα κτίρια που είχαν φέροντα οργανισμό από μπετόν δεν έχουν πρόβλημα, άντεξαν το σεισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις στεγαστικής αρωγής. 

Την ίδια στιγμή, στο χωριό Αθέρας, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, εκκενώθηκαν δέκα σπίτια, με απόφαση του δημάρχου Κεφαλονιάς, επειδή ακριβώς πάνω από τα κτίρια υπάρχουν βράχοι που κρίνονται επικίνδυνοι, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.

\"\"
Επίσης, ενισχύονται οι οκτάωρες περιπολίες με περιπολικά από Πάτρα και Πύργο, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας.

Αμείωτη συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η σεισμική δραστηριότητα καθώς μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας είχαν καταγραφεί συνολικά 92 μετασεισμοί μεγέθους από 3 μέχρι 5,1 Ρίχτερ με τους σεισμολόγους να παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

\"\"

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των κατοίκων, λειτουργεί τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στο 26710-27311. 
\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook